Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Van abban valami, hogy nehéz megtalálni az egyensúlyt ebben az esetben? fórum

Van abban valami, hogy nehéz megtalálni az egyensúlyt ebben az esetben? (beszélgetés)

ma 07:23

Ez attól függ, mennyire érzem magam rosszul. Ha nem vészes, akkor dolgozom. Ha sokat köhögök, tüsszögök, akkor inkább home officban. Ha hőemelkedésem is van, ami nagyon rontja a közérzetem, akkor inkább táppénz.

De mostanában, mivel óvodás gyerekem van, és általában az a kór dönt le, amit ő hozott haza az oviból, úgyis otthon kell maradnom a kis beteggel. Így nem is kell mérlegelnem, hogy bemenjek-e dolgozni betegen.

márc. 28. 22:32

Nem egyformán érint bennünket a nátha. Sokan már két tüsszentéstől rosszul vannak mások meg betegen is képesek hajtani.

Tehát a munkavégzés attól függ,hogy mennyire terhelhető az ember. Láz esetén, elesettség esetén jobb otthon maradni legalább egy hetet. Az ilyen munkának nem volna sok értelme. Vontatottan menne és nagyobb a tévedési lehetőség is , aminek nyilván senki nem örülne. Jó ha ágyban marad az ember , tv,könyv, újság, zene és a megfelelő kezelés mellé.

Enyhe tünetek esetén szerintem meg az emberek többsége simán dolgozik. Kellő intelligencia esetén felteszi a szidott maszkot, mert az az egyetlen, amivel a környezetét nem fertőzi végig. Ha eljutnánk a japán emberek tudatossági szintjére akkor ilyenkor a fél város maszkban járna . De azt látom a boltokban is, hogy köhög, tüsszög és még zsepije sincs egyeseknek nemhogy maszk. Meg a panasz, hogy nem kapok benne levegőt! Ez pedig a vicc kategória. Ott van az orvos aki ebben operál egész nap, ciki lenne neki levegő nélkül.

Ha van lehetőség arra, hogy home office-ban dolgozzon valaki ilyenkor az volna a legjobb.

8. Oliva2023 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 28. 21:41
Én nem megyek be fertőző betegen dolgozni és azt is utálom, ha mások bejönnek, mert én mindent azonnal elkapok. Ráadásul ha rendesen kikúrálom magam, akkor 3 nap alatt oké vagyok, ha meg lábon hordom ki, akkor minimum egy hétig kínlódom. Szóval én a helyedben nem mennék be, de nem tudom, hogy milyen a hozzáállás a cégben. Ha ezt nem tolerálják, akkor is tehetsz egy próbát, aztán ha hiszti van, akkor legközelebb bemész.
márc. 28. 16:17
Nekem pl. nem fér bele, hogy betegen dolgozzak, márpedig ha taknyom-nyálam egyben, akkor beteg vagyok. 🤷‍♀️
márc. 28. 15:28
Ez igaz, de azzal pl szíved szerint otthon maradnál?
márc. 28. 14:31
Lehet, hogy állapot, de azért betegség is, mert ugyanúgy vírus vagy baktérium okozza, mint a többi felső légúti megbetegedést, és ugyanúgy fertőző.
4. globus (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 28. 14:14
Munkakörülménytől és még munkatársaktól is függ. Ha el tudsz kicsit szeparálódni, miért ne dolgozhatnál.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Globus)
márc. 28. 14:10
Hogy bemész e így dolgozni mindig?
márc. 28. 14:06
Egyensúly abban van, ha folyik, kifújom. Ha kifújtam, pár percig tiszta. Nem olyan nehéz ellavírozni e kettő között. Mire gondoltál?
márc. 28. 13:57
A nátha az az állapot ami nem betegség hanem állapot. Szokták mondani és ha alkalmazottként irodai rabszolgaként igen nem lehet eldönteni mi lesz nehéz megtalálni az "egyensúlyt", hogy mi fér bele mi nem. Szerintetek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook