Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Cukorbetegekkel beszélgetnék fórum

Cukorbetegekkel beszélgetnék (beszélgetés)

tegnap 15:33

Vele, de nem uszkosodott el a vágásig.

Cukorbeteggel volt. Szerzett a túlsúlya miatt. És nem istartotta be a dietajat. Amíg magánál volt, szerette a Győri kekszet. Aztán rákos lett, és az vitte el.

21. Lady Lavender (válaszként erre: 20. - Lady Lavender)
tegnap 15:29
...
20. Lady Lavender (válaszként erre: 19. - Hansika)
tegnap 15:29

Amputaltak?

A Mama lába sorszor volt hatareset, de mozgattuk, sétálni kellett

19. Hansika (válaszként erre: 14. - Lady Lavender)
tegnap 11:03

Apeeeng jól irja a szövődményeket.

Fiatalon sajnos nem figyeltem rá.

18. apeeng
tegnap 08:07

Várom a liftet, egy idős néni megkérdi:-tessékmondani, hol van az érsebészet?

-ott szemben, ahol a folyosón csupa levágott lábú ember üldögél..na az az érsebészet.

(egyik sem figyelt, ez lett az eredmény)

17. Lady Lavender (válaszként erre: 16. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 22:42
... Babakn kellene, hogy legyen
16. Lady Lavender (válaszként erre: 15. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 22:41

A régi társam el. Nem öltem meg egy kupaert.

Amúgy most már vannak beepitett merok.

Közelíteni kell.

Az új funkciosok nincsenek kiadva. Mert a teszt babakon.

De akkor közelítő sem kell

15. Lady Lavender (válaszként erre: 13. - Apeeng)
tegnapelőtt 22:36
De aki folyamatosan figyel rá, az nem ilyen
14. Lady Lavender (válaszként erre: 12. - Hansika)
tegnapelőtt 22:35
Ne ha mindig normálison tartjuk a cukor szintet, akkor minimális.
13. apeeng
tegnapelőtt 22:25
Nos a cukor szövődményei borzalmasak..-vakság, veseleállás, lábamputáció(általában bokától)...ebből bármelyik csapás...
12. Hansika (válaszként erre: 11. - Lady Lavender)
tegnapelőtt 21:18
azért a cukkernek vannak szövődményei.
tegnapelőtt 20:39
Az anyukám 20 kilót visszafogyott és nem kell a gyógyszere.
10. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Kérdés1)
tegnapelőtt 20:33

Az 1-es dieteszesessel vitorlaztam, aki 40bkilo volt.

A régi megszokott kajank volt, ha beborultunk 18 fokos vizbe.

Cerbona, sport szelet.

Visszarugtuk a hajót, és kimentunk miatta.

A tesómmal, ha viszatettuk, mi vegigmentunk.

9. Hansika (válaszként erre: 7. - Apeeng)
tegnapelőtt 20:32

Gratula, a kilóid meg ne sajnáld.

Én cirka 25 kg-t adtam le.

8. Hansika (válaszként erre: 4. - Ocelot2)
tegnapelőtt 20:27

Nekem sokszor volt ennél magasabb is, meg is lett a következménye.

Most kiválóak az értékeim.

tegnapelőtt 20:25

A diabetológus megintett...kis torkos,-mondta, miközben elhűlve nézte a leleteim...

-nos kenyér, krumpli, tészta, rizs...ezekből egy morzsányit sem... pékáru is ide tartozik(a mazsolás kalács főleg)...

..azóta 9 kilót adtam le, és ha az elején szenvedve is, de ezek nélkül élek...még van saccperkábé 4 kiló feleslegem.

azóta 5.3- 5.9 közti értékeket mérek.

6. bnedora (válaszként erre: 2. - Kérdés1)
tegnapelőtt 20:02
Még életemben nem ettem húsvétkor kalácsot. Nem is értem, miért kaláccsal kell enni a sonkát.
5. bnedora (válaszként erre: 1. - Kérdés1)
tegnapelőtt 20:00
Ma már nem mérek semmit, mindent eszek, kivéve a cukrot. Néha cukros süteményeket azért fogyasztok. Szerencsére a mostani inzulinnal szépen beállt a cukrom.
4. Ocelot2 (válaszként erre: 3. - Ocelot2)
tegnapelőtt 19:42
A legmagasabb cukorértékem 17,0 volt. Szerencsére csak egyszer mértem ilyet.
tegnapelőtt 19:36

Szia ! Én is azon dolgozom, hogy jobban be tudjam tartani a diétámat, hogy 10 alatt legyenek az értékeim. Régebben még méregettem az élelmiszereket, de kaptam a diabetológián meg a háziorvosnál is egy listát, hogy miből mennyit lehet enni, de vannak könyveim is a cukorbetegségről, azokban is le van írva, fotózva, hogy miből mennyit. Neked van valamilyen könyved a cukorbetegségről és a diétáról?

Kalácsot nem fogok enni, hanem majd kenyérrel eszem a sonkát, meg a tojást. Nem csak tk. lisztes dolgokat eszek, hanem keveset a fehér lisztesből. Jelenleg gyógyszert szedek és diétázom . Neked gyógyszer van? Vagy inzulin is szükséges?

tegnapelőtt 19:10
Húsvét alkalmából lecsúsztam a Lidlben a tönkölyös teljes kiőrlésű fonott kalácsról, ezért vettem lisztet meg hozzávalókat, hogy megsüssem magamnak a teljes kiőrlésű fonott kalácsot. Jól is sikerült, és büszke is vagyok magamra! Te megsütöd vagy megveszed a teljes kiőrlésű fonott kalácsot az ünnepekre?
tegnapelőtt 19:05
Igyekszem mostanában jobban tartani az étkezéseimet cukorbetegként, és nem mindig elérhető nálunk mondjuk például tésztafélék és lisztfélék. Viszont most jobban egy ilyen grízgaluska leves sport kutatok, ami megfelelő a fehérje megfelelőjének, csak teljes kiőrlésű. De a cukorbetegként te nem erről akarsz beszélgetni, semmi baj. Osszátok meg velem vagy másokkal, hogy ti hogyan számoljátok a szénhidrátot, vagy hogyan tartjátok a diétát! Ti megeszitek a fehér lisztes termékeket, vagy betartjátok, és csak a teljes kiőrlésű, tönkölyös és barna lisztes, és bármilyen más, csak nem fehér lisztes termékeket esztek-e?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook