Neked is írtak így gyógyszert kezdődő cukorbetegségre? (beszélgetés)
nem teljesen ikdetartozik, de egy kicsit parázok:
megharapta a macskám játékból a lábamat és elég nehezen gyógyul ...
lehet okom rossz a gondolni ?
Anyukám is hasonlóan járt, kertészhkedés közben seb lett a lábán, ami nem gyógyult be évekig és végül ebbe halt bele.
Igen, de te azt írtad, hogy te nem mersz nyáron többször használni egy tűt, így azt gondoltuk, hogy magadat ellenőrzöd és nem akarod többször használni a tűdet magadon.
Természetesen, ha másnak is ellenőrzöd, akkor cserélni kell, de ha magadon, akkor használhatsz 1 tűt több alkalommal is.
No igen, én is így gondolom. Mögötte sejtek egy üzletet: x gyártól kapott készüléket, tűket használják, és ha páciens diabetesesnek minősül, jól rábeszélik, hogy ezt vegye :)
Viccen kívül, mi más értelme lenne, hogy tűkre költsenek.
Nyugodtan használhatsz egy tűt sokáig, ha csak magadat szúrod vele. Annyira kis mélységben szúr csak és azonnal visszaugrik, semmi külső szennyeződés nem érheti. Inkább eltompulhat idővel a hegye, ami miatt időnként cserélni kell.
Ami érdekes lehet és elgondolkodtam rajta, hogy patikákban diabétesz szűréskor milyen gyakorisággal cserélnek, mert itt a fertőzésveszély szóba jöhet.
Na ezt az inzulin+gyógyszert én sem éretem!
A családunkban többeket így kezelnek de, hogy miért?
igen, erre nagyon hajlamosak azorvosok, ha az ember mellékhatás miatt panaszkodik, azonnal leáiitja és felir egy másikat még drágábbat. Nekem mellékhatások miatt egy hónapban 3x irtak fel, cca 20.000 Ftr értékben - és a korábbiak ugye megmaradtak -
A Méry vny mérő fenntartási költségeiről nem is beszélve
Ezeknél a mellékhatásoknál kell abba hagyni a gyógyszer szedését:
- váratlan súlyvesztés
- nagyon súlyos hányás vagy hányinger
- súlyos fáradtságérzéssel járó általános rosszullét
- nem múló nagyon szapora légzés
- lassult szívverés
- hasi fájdalom izomgörcsökkel vagy megfázás érzettel
Ezeknél pedig várni kell, mert kb. 2 hét
után megszűnnek:
hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom vagy étvágytalanság. Ha ilyen tüneteket tapasztal, ne hagyja abba a Merckformin XR szedését, mivel ezek a tünetek normális esetben 2 hét alatt megszűnnek. Segít, ha a tablettákat étellel vagy közvetlenül étel után veszi be.
"- Fontos, hogy Ön betartsa a gyógyszer bevételére, a táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra vonatkozó utasításokat"
Tehát, azt gondolom, hogy aki nem figyel a diétára, nem mozog, annak vannak erős mellékhatásai. És ezt azért is gondolom, mert vannak a családomban olyan cukorbetegek, akik csak lövik magukat vagy szedik a gyógyszert, nem diétáznak, stb. és csodálkoznak, hogy nem javulnak az értékeik, rosszul érzik magukat, stb.
Természetesen mindezt úgy írom, hogy nem értek hozzá! Én október óta szedem a gyógyszert, sosem volt semmi bajom tőle, csak akkor ha sok szénhidrátot fogysztok. Akkor sem hasmenésem van, hanem puffadásom.
Könnyen meg lehet, bár én szedek egy másik gyógyszert is a glukobay-t és annak meg az a mellékhatása, hogy ha CH-t eszünk, akkor puffaszt, ha nem, akkor meg nem.
Nekem ezt doki mondta, csak ezért mondom én is....
n em gyógyszsrrel kapcsolatos, de a c.betegséggel összefügg.
Amikor áztatom a lábamat meleg vizben, rövid időn belül elkezd viszketni, de nagyon.
Ez összefügghet a betegséggel ? csak erre tudok gondolni, mert a lábam egyáltlaán nem piszkos, a macskánk sem bolhás, szép fehér bundájában meglátnánk, de nem az. ( nyakörve is van,. sprayvel is fújjuk , fürdetem is )
További ajánlott fórumok:
- Terhességi cukorbetegség
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Szimpla köhögéssel kezdődött-2 éves gyerek egy tucat gyógyszerrel
- Pajzsmirigy gyógyszer szedése során minden esetben cukorbeteg leszek és elhízok?
- Görögszénamag kapszulát szedte valaki?!Valami vélemény cukorbetegségre a gyógyszerről?!