Pajzsmirigy gyógyszer szedése során minden esetben cukorbeteg leszek és elhízok? (beszélgetős fórum)
Régen írtam ide, gondoltam, megosztom, mi történt azóta 🤓
Sok kísérletezés után végre sikerült beállítani a hormonjaimat 😊 0.6-os TSH-val, 19-es T4-gyel és 5-ös T3-mal élem a mindennapokat 😊 sikerült lefogyni és teljesen elmúltak a memóriaproblémák is 😊
Szuper!
A gyógyszert azért szedned kell!
Gratulálok a fogyásodhoz is!
Nagy odafigyelés kell majd a jövőben, hogy tartsd a súlyod, így kitartást!
Ja igen, L-Thyroxine 50et szedek.
10 napig 25öt szedtem, utána 50et.
A kontrollon az orvos azt mondta, hogy a letet alapján maradhat az 50.
Azóta pozitívan alakultak a dolgok: egyrészt kiderült, hogy nincs Hashimotom, egyszerű alulműködés van.
8 hét alatt a TSHm 3.4 lett, a T4em 13, a T3am pedig 4.9.
Az uh szerint a pm-em normál méretű és nem látszik rajta semmi göb vagy ilyesmi.
Mióta szedem a gyógyszert csökkent az étvágyam.
Fogytam 5 kilót.
Gyógyszer mellett használok alternatív dolgokat, orvos tudtával természetesen.
Akkor még egy kérdés: minél kisebb az eltérés, annál (hamarabb) jobban be tudják állítani?
8as TSH-val, 11es T4-gyel és 5ös T3-mal kaptam ezt a 25 mcg mennyiségű adagot....
A kérdésedre adtam elsőre választ, de ha utána olvasol, akkor becsapva érezhetnéd magad, ha ezt nem írnám le.
Tehát, a hormonháztartás jó működése nagyon fontos!
Mivel a pm. szabályozza a teljes rendszert, ezrét fontos a kezelése, hogy ne alakuljon ki társbetegség, de kell hozzá a hajlam is! Nem minden pm. beteg lesz cukorbeteg és nem minden pm. betegnek veszik ki a petefészkeit. Ez olyan, mint a tünetek. Van akinek ilyen, van akinek olyan tünetei vannak.
Ezért nem szoktam helyesnek tartani, ha egymást azzal kábítják, hogy alternatív lehetőségeket ajánlgatnak egymásnak, holott a hormon pótlása a legfontosabb.
Hát nagyon remélem, hogy nem mostanában fognak ezek kialakulni, kicsit korai lenne 37 évesen rokkanttá válni emiatt...
Azért kicsit ellentmondásos amit írtál: először azt írtad, hogy akkor leszek cukros, ha hajlamom van rá, sokat idegeskedek, vagy nem figyelek az étkezésre....utána meg társbetegségekről írsz...akkor most mi az igazság?
Azért ne dőlj hátra teljesen!
A súlyodra figyelj, azaz ne egyél túl sokat és mozogj, hogy ne hízz tovább, mert a fogyásban nem fog segíteni a tabletta.
Az viszont igaz, hogy a pajzsmirigy betegségek társbetegségei a többi hormonális betegség, mivel a pm. a fő szabályozó a hormonháztartásban, azaz simán lehetsz cukorbeteg, mert ha nem jól működik a pajzsmirigy, akkor az mindenre kihat, így a hasnyálmirigyre is, a mellékvesékre, petefészkekre, stb. És még szív és érrendszeri betegségek is kialakulhatnak.
Köszi, most megnyugodtam.
Fogynom mindenképp 75 kiló vagyok, pedig 65nek kéne lennem.
Étvágyam hálistennek nem sok van.
Ez a gyógyszer a helyes pajzsirigy működésben segít, pont abban, hogy az alulműködéstől ne hízz el. De a túlevéstől el tudsz hízni így is.
Én 10 éve szedem és nem lettem cukorbeteg.
Nem igaz!
Akkor fogsz elhízni, ha sokat eszel. És akkor leszel cukorbeteg, ha hajlamos vagy rá, sokat idegeskedsz és nem figyelsz az étkezésre.
A hormon pótlástól nem fogsz fogyni, de ha figyelsz az étkezésre és mozgásra, akkor hízni sem fogsz.
Jesszusom, már miért lennél tőle cukorbeteg és miért híznál el tőle?!
Ez egy hormonpótlás, mert a pajzsmirigyed nem termel elég hormont. Akkor hízol el, ha nem szedsz pótlást és igen, kialakulhat cukorbetegség is, ha felborul a hormonháztartás és az ember nem figyel az étkezésre, elhízik.
Sziasztok!
6.napja szedek 25 mcg L-thyroxin-t.
Több helyen olvastam, hogy idővel cukorbeteg leszek tőle.
Ugye nem igaz?
Egyébként szerencsére nem Hashimoto-betegségem van, hanem csak sima alulműködésem.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Neked is írtak így gyógyszert kezdődő cukorbetegségre?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Milyen étrendkiegészítőt / gyógyszert tanácsolnátok jódhiányból kialakult pajzsmirigy alulműködésre?
- Görögszénamag kapszulát szedte valaki?!Valami vélemény cukorbetegségre a gyógyszerről?!
- Syntroxine, ki milyen pajzsmirigy gyógyszert szed?