Válaszolnátok pár kérdésemre a cukorbetegséggel kapcsolatban? (tudásbázis)
Sziasztok
Tud nekem segíteni valaki abban, hogy megmondja mit jelent: "PoCT" vércukor mérés, és ezt is gyógyszertárba csinálják vagy hol?
köszi
A kettő nem függ össze.:)
Ha 1-es tip.,vagy mondjuk 2-es,de már inzulinos,nos náluk,főleg ha férfi,a diabja és türelmetlensége összefügg,kb így:
-alacsony a cukra
-most épp magas a cukra
-épp repül felfele a cukra
-épp most lefele zuhan a cukra
-nincs semmi baja,de ezek után a megszokás nagy úr...:)
A neuropátia tüneteit szerintem leírtam.Teljesen más.
Azt kell megérteni,hogy az "ideg"(ahogy sokan értik)csak egyetlen aspektusa az idegrendszernek.Úgy képzeld el,mint egy hatalmas információs hálózatot,ahol adatok,parancsok,visszajelzések áramlanak szüntelen.Kihat mindenre,nem csak a viselkedésre.
Szia! Hol tudod ilyen olcsón beszerezmi? Én az ACCU-CHEK active-t használom, 50 db van benne és töb, mint 4.000,- Ft :(
Jöhet priviben is, ha reklámnak gondolod.Előre is köszi!!
IS-be.
Ok,ez így már inkább érthető képet ad nekem...
"A permeabilitás szelektíven is megváltozhat, pont erről van itt szó, hogy a bazális membrán megváltozása miatt a plazmafehérjék könnyebben (nagyobb mennyiségben) jutnak át a kapillárisfalon."
Affffenébe is már...Persze,hogy így van,mikor kb.ez az alapja az albuminuriának is...
Ajjj márrrr!:S
"Hova jutnak ki és hogyan?"
A kapillárisfalon keresztül hová lehet jutni?:-)
"Miért könnyebben?"
Mert megváltozik a bazális membrán szerkezet a glikozilációnak köszönhetően.
"A mikrocirkulációs zavarért nem pont a megvastagodott/nem enzimatikusan glikozilálódott érfal a felelős?"
Részben, meg még sok más mechanizmussal károsodik az endothel és a többi érfali sejt.
"Transzszudáció meg már végképp nehezen érthető."
Most átgondoltam, és lehet, hogy ebben tévedek, majd ha lesz időm, utánanézek.
"Pont,hogy romlik a permeabilitás"
A permeabilitás szelektíven is megváltozhat, pont erről van itt szó, hogy a bazális membrán megváltozása miatt a plazmafehérjék könnyebben (nagyobb mennyiségben) jutnak át a kapillárisfalon.
OK!!!
=>Marad a személyes indíttatás,mint ok,amiért negligáltam...
(De most már megint: mi van???)
Ez nekem nem ad értelmet...Hova jutnak ki és hogyan?Miért könnyebben?A mikrocirkulációs zavarért nem pont a megvastagodott/nem enzimatikusan glikozilálódott érfal a felelős?Transzszudáció meg már végképp nehezen érthető.Pont,hogy romlik a permeabilitás,a perfúzió is és emiatt a hipoxia/ischaemia.Nincs vérellátás az idegekhez,érzéskiesés,stb...
Nem vitázom,tényleg nem tudom.Tényleg totál nem sikerült a témát értelmeznem,az egész nem ad értelmet és kb. ennyire jutottam.Még jó,hogy nem mentek bele jobban,még jó,hogy lepörgetős volt,ciki: ez volt a témám a vizsgán.Vagyis az egyik része.De tuti államvizsgára kelleni fog,már most "fenyegetőztek"...
Legjobb tudásom szerint a hipoxia/ischaemia és a kapillárisok kóros permeabilitása lehet felelős érte.
(Az interstitium megváltozott összetétele, transzszudáció, ezek enyhe gyulladást is kiválthatnak, mivel a kóros - glikozilált - makromolekulák is nagyobb mértékben jutnak ki.)
Igen,nem az...
Majd ha visszajön a kérdező,biztos kiderül,hogy miért kérdezte.Úgy vélem,hogy elejtve hallott csak róla,ami szomorú abban az esetben,ha érintve van a kérdést illetően.:(
"Egy késői microangiopátiás szövődmény"
A neuropathia csak részben microangiopathiás alapú, részben az idegsejteket közvetlenül érinti.
További ajánlott fórumok:
- Repülő úttal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- 16. heti AFP vizsgálattal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Felmondással kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok? Sürgős!
- Cipő garanciájával kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Mávval, utazással kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Huggies pelus méretével kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?