Mávval, utazással kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok? (tudásbázis)
2600ft 3 napon belül ha azon az állomáson ahol felszálltál van jegykiadás, ha bemutatod az okmányt aminek hiányában felírtak,aprópénz hiányában is működik a 3 nap,csak ha befizeted nincs semmi pótdíj csak a jegyár.
Ha túl vagy a 3 munkanapon így is úgy is 8000 Ft
2600Ft a pótdíj, ha három napon belül kifizeted!
Én ezzel kapcsolatban ezt találtam:
Családok
90%
Nagycsaládosok kedvezménye
1 vagy 2 szülő legalább 3 saját gyermekkel történő együtt utazás esetén
A 90%-os kedvezmény valamennyi családtag részére, csak 2. kocsiosztályon
33%
Családi kedvezmény
Két 18 év alatti gyermekkel utazó 1 vagy 2 kísérő
A gyermekek a saját kedvezményüket vehetik igénybe
Az én értelmezésemben ez azt jelenti, h két 18 év alatti gyermekkel kell utaznotok ahhoz, h igénybe tudjátok venni a kedvezményt.
értem kérlek a kérdésedet :D fogalmam sincs. nálam - ha felszállok a vonatra - legalább pénz van
sose írt vasutas a részemre csekket
mit mond a szabályzat? olvastad?
mert egy biztos: én nem fogom (olvasni se)
:D:D:P
Fél jeggyel, ha nem fizet lerakják!
Nekem van BKV bérletem és a Budakeszire mentem az egyik szanatóriumba (látogatóba) és mivel a közigazgatási határ utáni első megállóig mentem és nem lyukasztottam +1 jegyet 6000 ft-ra megbüntettek.
Ezen nem is csodálkoztam, csak nem esett jól.
A szolgáltatást ha igénybe vesszük ki kell fizetni. Ez a MÁV-nál is a Volánnál is így van.
Székesfehérváron egy taxis ismerősöm mesélte, hogy a buszpályaudvarnál beszállt egy utas mellé és mondott egy címet. Elszállította az utast a megadott címre, majd megérkezéskor közölte az utas, hogy nincs pénze. Mivel a taxis nem akart rendőrt hívni visszavitte az utast a buszpályaudvarra.
Sokszor utazom és biztosan tudom, mert van kalauz ismerősöm:
Ha nincs jegyed akkor pótdíjat és a jegy árát kell kifizetni.
Ha pénzed nincs, de van igazolványod (személyi ig. és lakcímkártya) akkor csekket kapsz (pótdíj és a jegy ára) és NEM SZÁLLÍTANAK LE.
Ha nincs igazolványod se, akkor leszállíthatnak, sőt még rendőrt is hívhatnak és akkor áll a vonat sokáig.
Egyébként ez a BKV-nál is így van.
Érdekesség: ha nagy címletű pénzzel akarsz fizetni és nem tud a kalauz visszaadni akkor a pénzt elveszi, ad róla egy papírt és postázzák a visszajárót.
Nekem másik MÁVos kérdésem lenne: 3 éves gyermekemnek van MÁKos kártyája, kora, és emiatt ingyen utazik, én, mint kísérője 90%al, férjem pedig a családi kedvezménnyel 33%. Tegnap ebbe belekötöttek, hogy 1 gyerek után 1 kedvezmény jár. A vonaton a kalauz is meglepődött mert szerinte is járhat mind 2. Másfél éve így utazunk.
Kinek van igaza?
Értem más meg azt mondta hogy ha csekket irunk akkor már nem szálit hat le mert hogy a csekk magába foglalja a mentejegyet is.
"A jegy nélkül utazó pótdíj fizetésére kötelezhető vagy az utazásból kizárható. A szabály szerint. Tehát vagy csekket kapsz, vagy leszállsz mindkettő nem megy egyszerre" Na ez volt az :)
le kell.
Tanúja voltam. Az ürge rossz vonatra szállt, erre pótjegy kellett volna. Megbüntették, és leszállították.
További ajánlott fórumok:
- Repülő úttal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- 16. heti AFP vizsgálattal kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Felmondással kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok? Sürgős!
- Cipő garanciájával kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Huggies pelus méretével kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?
- Kuktával kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok?