Külföldi munkavállaláskor előtte az Apeh-nél be kell jelenteni, hogy külföldön fogok dolgozni? (tudásbázis kérdés)
Igen, ebből volt a nagy svájci bankbotrány
Az UBS-nél volt több tízezer amerikainak a számlája, amiken szépen gyűlt a külföldön keresett pénz
az egyesült államok - mivel az ő törvényeik szerint egy amerikai állampolgárnak ebből is kellene otthon adózniuk, hiába adóztak már le belőle külföldön is - felszólította az UBS-t, hogy adja ki ezen személyek adatait az amcsi adóhivatalnak
amit némi huzavona után a bank meg is tett; súlyos bizalom-, presztizs- és ügyfélvesztést okozva saját magának.
megőrültél?!
kinek mi köze hozzá h hol dolgozol...
oda fox adót fizetni nem ide,biztosított is ott leszöl nem itthon
De nem ezt kérdezted..
NAV (volt APEH) - adóügyek
BM (belügyminisztérium) - adminisztratív ügyek, pl állandó lakcím
OEP - társadalombiztosítás (TB)
Az OEP-hez persze bementem, hiszen a kettős biztosítás tilos. Bementem szépen a Teve utcai ügyfélszolgálatukra, és kitöltöttem a papírt, hogy kérem a TB megszüntetését, elmondták, hogy 30 napig úgynevezett "passzív" biztosított leszek, amíg létre nem jön a másik országban a társadalombiztosításom, aztán szevasztavasz.
Magyarán nem lehetsz két országban társadalombiztosítva a magyar törvények szerint.
elvileg be kell, de utólag is bejelentheted. Én akkor jelentettem be, mikor hazajöttünk 3,5 év után, hogy ne kapjak ellenörzést, hogy honnan lett a számlámom a lóvé, mikor nem fizettem adót, stb.
Csak egy papírt kell kitölteni, semmi más, de már nem tudom milyen papír, ők adnak.
További ajánlott fórumok:
- Munkavállalás külföldön, külföldi munkák, munkalehetőségek
- Hova kell fordulni, mit kell tenni, ha átverték a külföldi munkavállalót, és nem tudja, hogy jusson haza?
- Külföldi munkavállalás családdal
- Kaphat-e hitelt Magyarországon az a belföldi személy, aki külföldön dolgozik és külföldi bankhoz utalják a fizetését?
- Májustól alapfokú nyelvvizsga szükséges a külföldi munkavállaláshoz?
- Külföldön született babát Magyaroszágon be kell valahova jelenteni, ha csak az anyuka magyar állampolgár?