Ezzel elátkozzuk végleg? (beszélgetés)
Olvasgass és érts!
Személy: Általában emberi lény, az állatokkal vagy a dolgokkal ellentétben.
Ez alapján a kérdésed, baromság. Hiszen az ember egy személy, függetlenül attól, hogy milyen a vallása, bőr színe, származása, stb.
Azaz, ember az a személy is, akit megkereszteltek és az is, akit nem kereszteltek meg.
Az ember egy faj, a fent felsorolt tulajdonságok nem változtatják meg a fajukat. Minden esetben ember marad és ezen belül egy személy.
#Jog #Baba #Szülés #Keresztelő
Jog: minden embernek megegyeznek a jogai és a kötelességei is,
Baba: kis ember
Szülés: ha majd oda kerülsz, megtudod
Keresztelő: egy ceremónia, amely a faji hovatartozást nem befolyásolja.
Az átkot, nem értem egy kicsit sem. A keresztelő nem átok, nem kötelező, és ha megtörténik se kötelező emiatt mássá válni, azaz ember és személy marad az is, akit megkeresztelnek.
Továbbra sem értem ezt a "személy" vs. "ember" kérdést, de a tágabb témához hozzászólva;
Baráti körömben többen tudatosan váltottak vallást (vagy épp meggyőződéses ateistákká váltak), van köztük, aki meg lett kisgyerekként/babaként keresztelve a szüleik hite szerint, van, aki nem.
Az egyikük többek között azért is tartja jónak pl. a baptizmust, mert ott felnőttként dönthetnek a megmerítkezésről, nincs csecsemőkori keresztelő. (Ahogy Ő mondta.)
Én meg vagyok keresztelve, de nem hinném, hogy ez bármiben is befolyásolná az embert. A neveltetés más kérdés, persze. De ha valaki váltani szeretne, felnőtt fejjel választhat szerintem másik utat. (Nyilván nem a szélsőséges nézetekben nevelkedett gyerekekre gondolok, az szerintem teljesen külön téma.)
Az, akit babaként keresztelnek...nyilván a szülő úgy érzi, ezzel teszi a legjobbat neki, a hite szerint. Nálunk ezt a nagyszüleim szorgalmazták anno. Szüleimnek nem volt annyira fontos. Ahogy korombeli ismerőseimet látom, a keresztelő valahogy újra jelentőséget kapott, ők legalábbis többnyire ragaszkodnak hozzá.
Hát persze! "Elvileg mindenki embernek születik" - így mondatvégi írásjel nélkül.
Szerintem te ufó vagy.
Már bocs, de az eddigi "termésed", amit idehoztál a Hoxa oldalára - erről árulkodik.
A címre utalva pedig - igen, szerintem te már el vagy átkozva.
Szerintem pihenned kellene. Bár biztosan van olyan, aki az agymenéseiden is tud nevetni.
Ezzel be is fejeztem, csak kikívánkozott belőlem.
Nem tudom mire gondolsz az elátkozással.
Arra, hogy akkor azt az irányt kell felvegye a gyerek?
Valtotathat vallást, ha erre gondolsz, vagy nem kötelező gyakorolnia.
Ha megkeresztelünk egy gyermeket a hivatalos úton, akkor belőle csak személy lesz?
Ez nem sértő? Elvileg mindenki embernek születik
További ajánlott fórumok:
- Paranoia? Van kiút? Vagy végleg megbomlott az agyam?
- A fiatalon(17-18év) összejött párok kb hány százaléka marad együtt végleg szerintetek? És mitől függhet főként?
- Hogy lehet a hoxáról kilépni végleg?
- Létezik végleges hajegyenesítés?
- Barátommal elég szépen összevesztünk, lehet hogy végleg. Hogyan lehet felejteni?
- Folytatnád vagy végleg szakítanál?