Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ezzel elátkozzuk végleg? fórum

Ezzel elátkozzuk végleg? (beszélgetés)

12. tien (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
ma 12:41
He?
11. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
ma 12:17
Miért átkoznád el? 1568 óta vallásszabadság van, tehát azt a vallást gyakorolja mindenki, amelyikkel azonosulni tud.Az egy dolog, hogy a szüleink eldöntik helyettünk, de ez bármikor megváltoztatható.
10. Channa* (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
ma 11:27

Olvasgass és érts!

Személy: Általában emberi lény, az állatokkal vagy a dolgokkal ellentétben.

Ez alapján a kérdésed, baromság. Hiszen az ember egy személy, függetlenül attól, hogy milyen a vallása, bőr színe, származása, stb.

Azaz, ember az a személy is, akit megkereszteltek és az is, akit nem kereszteltek meg.

Az ember egy faj, a fent felsorolt tulajdonságok nem változtatják meg a fajukat. Minden esetben ember marad és ezen belül egy személy.

#Jog #Baba #Szülés #Keresztelő

Jog: minden embernek megegyeznek a jogai és a kötelességei is,

Baba: kis ember

Szülés: ha majd oda kerülsz, megtudod

Keresztelő: egy ceremónia, amely a faji hovatartozást nem befolyásolja.

Az átkot, nem értem egy kicsit sem. A keresztelő nem átok, nem kötelező, és ha megtörténik se kötelező emiatt mássá válni, azaz ember és személy marad az is, akit megkeresztelnek.

9. Shya
ma 11:00

Továbbra sem értem ezt a "személy" vs. "ember" kérdést, de a tágabb témához hozzászólva;

Baráti körömben többen tudatosan váltottak vallást (vagy épp meggyőződéses ateistákká váltak), van köztük, aki meg lett kisgyerekként/babaként keresztelve a szüleik hite szerint, van, aki nem.

Az egyikük többek között azért is tartja jónak pl. a baptizmust, mert ott felnőttként dönthetnek a megmerítkezésről, nincs csecsemőkori keresztelő. (Ahogy Ő mondta.)

Én meg vagyok keresztelve, de nem hinném, hogy ez bármiben is befolyásolná az embert. A neveltetés más kérdés, persze. De ha valaki váltani szeretne, felnőtt fejjel választhat szerintem másik utat. (Nyilván nem a szélsőséges nézetekben nevelkedett gyerekekre gondolok, az szerintem teljesen külön téma.)

Az, akit babaként keresztelnek...nyilván a szülő úgy érzi, ezzel teszi a legjobbat neki, a hite szerint. Nálunk ezt a nagyszüleim szorgalmazták anno. Szüleimnek nem volt annyira fontos. Ahogy korombeli ismerőseimet látom, a keresztelő valahogy újra jelentőséget kapott, ők legalábbis többnyire ragaszkodnak hozzá.

8. Enissa (válaszként erre: 6. - Enissa)
ma 10:27
Fair akkor lenne, ha az ember tudatosan választana felnőttként, milyen irányba szeretne haladni.
7. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
ma 10:26

Hát persze! "Elvileg mindenki embernek születik" - így mondatvégi írásjel nélkül.

Szerintem te ufó vagy.

Már bocs, de az eddigi "termésed", amit idehoztál a Hoxa oldalára - erről árulkodik.

A címre utalva pedig - igen, szerintem te már el vagy átkozva.

Szerintem pihenned kellene. Bár biztosan van olyan, aki az agymenéseiden is tud nevetni.

Ezzel be is fejeztem, csak kikívánkozott belőlem.

ma 10:25

Nem tudom mire gondolsz az elátkozással.

Arra, hogy akkor azt az irányt kell felvegye a gyerek?

Valtotathat vallást, ha erre gondolsz, vagy nem kötelező gyakorolnia.

5. Shya (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
ma 10:20
Bocsánat, de én nem is tudom értelmezni a kérdést.
4. libikóka (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
ma 10:15
Nem értelek.
ma 10:12
Hülyeség.
2. fenevigye (válaszként erre: 1. - Evelinthunderke)
ma 10:05
Hmmmm, ezt nem értem, de ha mégis, akkor nem sértő, igen, emberek vagyunk, ami nem "csak".
ma 10:01

Ha megkeresztelünk egy gyermeket a hivatalos úton, akkor belőle csak személy lesz?

Ez nem sértő? Elvileg mindenki embernek születik

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook