Ha találnál egy bőröndöt az erdőben tíz millió forinttal, mit tennél vele? (beszélgetés)
Na jó, de az ATM be van kamerázva, az erdő meg általában nincs 😅 Plusz az ATM elég gyorsan behúzza az ottfelejtett kártyát. Tudom, tudom, csak álmodozunk :D
Egyébként nem vinném el a 10 milliós bőröndöt, túl paranoiás vagyok és ennyire nem kellene a pénz. Mi van ha csapda, vagy amúgy is keresik, vagy mittudomén... :D Sok filmet néztem... Nem vinném el sehová leadni, telefonálnék a rendőrségre.
Bankkártya ugyanez, ha az ATM-ben maradt és nem tudnék a tulajdonos után kiabálni akkor megvárnám hogy elnyelje, nem venném ki, nem futnék utána, nem hurcolásznám sehová sem a kártyát.
Gazdátlan készpénzt amúgy elraknék ilyen 10-20 ezres nagyságrendben, de csak akkor, hogyha tényleg fixen nem lehet visszajuttatni a gazdájához.
Amilyen hülye vagyok ,leadnám a rendőrségnek.
Lehet vér tapad hozzá,vagy valakinek ez az összes pénze és ellopták tőle.
A karmám nem biztos,hogy örülne neki,ha megtartanám ezeket a pénzeket.
Jó eljátszani a gondolattal, hogy megtalálom, hazaviszem, elköltöm, ezt veszek, azt veszek, stb.
De a valóság, mindig más.
Mi lenne, ha az ATM-ben maradna egy kártya és azt kérdezi épp, hogy akarok e újabb tranzakciót. Hát persze, hogy akarok. Azonnal ezt mondjuk és nyomjuk az összeget.
Valóságban viszont, legtöbben, azt válaszoljuk, hogy nem. Majd megnézzük a kártyára írt címet, hogy hol kell leadni.
A 10 milliós táska kapcsán, legtöbben csak játszunk a gondolattal, de le fogjuk adni. Én is ezt tenném.
1 db talált 10 ezressel nem szórakoznék leadással, de ez más lenne. A lelkiismeret mellett, befigyelhet más is. Mi van ha kiderül, hogy ez a pénz bűncselekményhez kötődik?
Mi van, ha a nagy költekezés közben, kiderül, hogy nálam van? Én menjek sittre 10 millióért? Vagy mit tennék, ha lebuknék? Megéri? És én arra jutnék, hogy nem éri meg kockáztatni.
Köszönöm, hogy reagáltál. 🙂
Ugyanígy gondolom. Az én lelkiismeretem sem bírna együtt élni ezzel a tudattal, hogy piszkos pénzhez jutottam. Márpedig elég egyértelmű, hogy csak piszkos pénz lehet ilyen körülmények között.
Jól emlékszel, velünk tényleg megtörtént. Bár én nagyon kicsi voltam, nem emlékszem, csak a családi mesékből. A testvéreim találták és a szüleink leadták a hivatalos szerveknek. Valami rablásos ügyből volt.
Én ma is leadnám, nem bírnék a belső feszkóval, amit egy ilyen eset okozna bennem.
Ha jól emlékszem, volt már ilyen a valóságban is.
Mintha Hoxa írta volna, hogy ő (vagy ők a családdal) is találtak már pénzt. Ha jól emlékszem, erdőben, és több milliót. Nem tartották meg.
A tévedés jogát fenntartom, de valami ilyesmi rémlik.
További ajánlott fórumok:
- öt millió forinttal mit kezdhetnék?
- Akkor mit kell tenni ha már csak 17 forinttal tartozom a diákhitelnek?
- Miért nevetséges, ha valaki NULLA forinttal kezd vállalkozást?
- Szerintetek elfogadjak e egy állást, ami 10-30 ezer forinttal lenne több, azt kellene csinálnom amit az előző munkahelyen, hogy döntsek?
- Teszveszen ha licitálok, egy korábbi vevő mindig felettem van 1 forinttal. Miért?
- Mitől lett kevesebb a Tgyás 6000 forinttal?