Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ha találnál egy bőröndöt az erdőben tíz millió forinttal, mit tennél vele? fórum

Ha találnál egy bőröndöt az erdőben tíz millió forinttal, mit tennél vele? (beszélgetés)

19. globus (válaszként erre: 18. - Funnygirl)
ma 13:34
Egy hátizsákot talaltam utcán eldobva. Heroikus küzdelemmel kinyomoztam, illetve anyja telefonszámán keresztül értúk a nyegle tulajdonost. Aki azt reklamálta, hogy csomó dolog nincs benne, HOL VAN?? Épphogy meg nem vádolt...
ma 13:07
Volt már hogy találtam kisebb illetve nagyobb összeget. Megtartottam. Ha pénztárcát találtam azt viszont a benne lévő pénzzel, iratokkal mindennel együtt visszaadtam. Volt aki nagyon sírt és nem győzte megköszönni pedig csak 5 ezer ft volt benne. De volt olyan is aki annyit nem mondott hogy fogd meg a bokám..átadtam neki majd közölte hmm, jól elvesztettem. Na viszlát szép napot.
17. Kacsahercegno (válaszként erre: 11. - Channa*)
ma 13:00

Na jó, de az ATM be van kamerázva, az erdő meg általában nincs 😅 Plusz az ATM elég gyorsan behúzza az ottfelejtett kártyát. Tudom, tudom, csak álmodozunk :D

Egyébként nem vinném el a 10 milliós bőröndöt, túl paranoiás vagyok és ennyire nem kellene a pénz. Mi van ha csapda, vagy amúgy is keresik, vagy mittudomén... :D Sok filmet néztem... Nem vinném el sehová leadni, telefonálnék a rendőrségre.

Bankkártya ugyanez, ha az ATM-ben maradt és nem tudnék a tulajdonos után kiabálni akkor megvárnám hogy elnyelje, nem venném ki, nem futnék utána, nem hurcolásznám sehová sem a kártyát.

Gazdátlan készpénzt amúgy elraknék ilyen 10-20 ezres nagyságrendben, de csak akkor, hogyha tényleg fixen nem lehet visszajuttatni a gazdájához.

ma 12:52
Nem tartanám meg. Azt hisszük, hogy a pénztől, vagy az abból vásárolt dolgoktól majd boldogabbak leszünk. Ideig-óráig talán, de vajon a gazdagok egyben boldogok is? Ha igen, akkor a pénz miatt? Elvégre mindig csak a több kell.
15. tien (válaszként erre: 14. - Tumbo2)
ma 12:40
Hát igen ,az a lelkiismeret 😉
14. tumbo2 (válaszként erre: 12. - Tien)
ma 12:36
én sem tudnám,a teszkó vécéjében találtunk egy vadonat dzsekit.odaadtam a biztonsági őrnek,felőlem haza is vihette,de nem az én lelkiismeretemet terheli.
13. tumbo2 (válaszként erre: 8. - Timycat)
ma 12:32
találtam egy csomópénzt,a postás mondta,majd ő elviszi,na ne,én ismertem.ha jön a gazdája,benne van az igazolványa,akkor elviheti.
12. tien
ma 12:32

Amilyen hülye vagyok ,leadnám a rendőrségnek.

Lehet vér tapad hozzá,vagy valakinek ez az összes pénze és ellopták tőle.

A karmám nem biztos,hogy örülne neki,ha megtartanám ezeket a pénzeket.

ma 11:36

Jó eljátszani a gondolattal, hogy megtalálom, hazaviszem, elköltöm, ezt veszek, azt veszek, stb.

De a valóság, mindig más.

Mi lenne, ha az ATM-ben maradna egy kártya és azt kérdezi épp, hogy akarok e újabb tranzakciót. Hát persze, hogy akarok. Azonnal ezt mondjuk és nyomjuk az összeget.

Valóságban viszont, legtöbben, azt válaszoljuk, hogy nem. Majd megnézzük a kártyára írt címet, hogy hol kell leadni.

A 10 milliós táska kapcsán, legtöbben csak játszunk a gondolattal, de le fogjuk adni. Én is ezt tenném.

1 db talált 10 ezressel nem szórakoznék leadással, de ez más lenne. A lelkiismeret mellett, befigyelhet más is. Mi van ha kiderül, hogy ez a pénz bűncselekményhez kötődik?

Mi van, ha a nagy költekezés közben, kiderül, hogy nálam van? Én menjek sittre 10 millióért? Vagy mit tennék, ha lebuknék? Megéri? És én arra jutnék, hogy nem éri meg kockáztatni.

10. Shya (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
ma 11:07
én a következményektől tartanék. nyilván nem azért csücsül ott tíz milla kp, mert valaki lottón nyerte. nehogy bekopogtasson a kedves tulaj, vagy az egyik cimborája érte valamikor 😶
9. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 7. - Hoxa)
ma 10:46

Köszönöm, hogy reagáltál. 🙂

Ugyanígy gondolom. Az én lelkiismeretem sem bírna együtt élni ezzel a tudattal, hogy piszkos pénzhez jutottam. Márpedig elég egyértelmű, hogy csak piszkos pénz lehet ilyen körülmények között.

8. timycat (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
ma 10:41
Előttem egyszer egy fickó ejtett el egy neylozacskót komoly mennyiségű pénzzel, nem vette észre, ment tovább. Én léptem utánna hogy figyu azt elejtetted. Utána visszajáró ügyfél lett. Az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy csak mikor felvette látszódott csak, hogy komoly mennyiségű a lovetta benne, előtte nem. Tehát mikor szóltam neki, nem futothatott át az agyamon, hogy baccus ebből lehetne venni 1-2-3 lakást (régi sztori) és mi lenne ha...
7. Hoxa (válaszként erre: 5. - Smaragdzöld 🐉)
ma 10:41

Jól emlékszel, velünk tényleg megtörtént. Bár én nagyon kicsi voltam, nem emlékszem, csak a családi mesékből. A testvéreim találták és a szüleink leadták a hivatalos szerveknek. Valami rablásos ügyből volt.

Én ma is leadnám, nem bírnék a belső feszkóval, amit egy ilyen eset okozna bennem.

6. srcrss (válaszként erre: 3. - Kentaurcica)
ma 10:32
Senkinek. Az én dolgom. 🤭
5. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 1. - Kentaurcica)
ma 10:31

Ha jól emlékszem, volt már ilyen a valóságban is.

Mintha Hoxa írta volna, hogy ő (vagy ők a családdal) is találtak már pénzt. Ha jól emlékszem, erdőben, és több milliót. Nem tartották meg.

A tévedés jogát fenntartom, de valami ilyesmi rémlik.

ma 10:31
Ráülnék h ne fújja el szél, a papír nagyon jó szigetelő. Azon törném a fejem, h miért nem dolcsik/eurók ezek.
3. kentaurcica (válaszként erre: 2. - Srcrss)
ma 10:27
Kinek szólnál róla?
ma 10:25
Elvinném.
ma 10:12
Ez egy feltevés, nincs semmi valóságalapja, sajnos nem találtam tízmilliót. Csak érdekelne, mi történne ilyen esetben?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook