Férj etetése (beszélgetés)
Csak arra akartam kilyukadni, hogy egy felnőtt emberbe feltehetően nem kényszeríti bele senki az ételt, és pörköltből meg egyéb "finomságokból" is lehet annyit enni, hogy ne legyen az ember 150 kiló. Kisebb adagok, minimális önkontroll. De ha nem jön ez a késztetés belülről, vagy egyáltalán nem is foglalkoztatja az egészsége, a súlya, akkor ha az asszony elkezd csirkemellet meg brokkolit elérakni, max. megutálja a főztjét.
Erősen túlsúlyos (150-160 kiló) és már hosszabb távon állni menni sem tud.
A fiad nem ilyen, ha jól tudom.
150-160 kg a férjed? Milyen magas?
Ha a férjem túlsúlyos lenne, akkor már sokkal előbb elkezdtem volna a diétáztatást.
Persze, biztos utálna miatt:DDDD De tudná, hogy a saját érdekében teszem.
Lett egy kis pocakja az elmúlt 37 évben, de ha úgy látom, hogy hízik, akkor rögtön szólok neki!
Dehogy! Amiről Andi azokról beszél, akik élvezik, hogy a szerencsétlent addig tömik, amíg az már tényleg teljesen képtelenné válik az önálló életre és teljesen ki vannak szolgáltatva az etetőjüknek. Évekkel ezelőtt volt itt egy lány, aki szintén etetett a kedves párja, talán Zora volt a neve.
Pörkölt zöldséggel vagy zöldsalátával?
Hát nem tudom...
A kenyér és a krumpli sem hizlal, ha nem eszünk annyit, amennyit 20 ember eszik meg egyébként;)
Illetve, a kovászos kenyér sem hizlal a szakértők szerint.
Az egyik nagy kedvencem, hogy a káposztát elkészítem úgy, mintha cvekedli lenne belőle, de vékonyra vágott csirkemellet sütök fokhagymás zsírban serpenyőben és tészta helyett azzal keverem össze.
Azok borzalmasak, de gondolom itt a megfogalmazás hibádzik, én is amikor olvastam azt hittem másról lesz szó, hogy képtelen a kanalat megfogni, beteg...ezek futottak át az agyamon, csak amikor olvastam elhízott, akkor esett le.
Nem akarok okos lenne FI helyett, de én arra gondoltam, hogy mi nők főzünk általában a családra.
Akkor én is beteg vagyok agyilag?
Itthon a fiam, szinte megállás nélkül dolgozik. Én meg főzök rá, nem érdekli mit, csak legyen az asztalon. Én meg etetem.😉
Szerintem úgy érti az etetést hogy elkészít valamit, ember oda ül, és most ez van, ezt eszünk. Nálunk se külön-külön döntött senki hogy mit akar enni. Egy asszonynak pont elég 1 félét vagy 2 fogást elkészíteni. Mindenkinek kijár az egészséges étel, nem csak annak aki fogyni akar.
TLC-n rengeteg műsor volt az "etetőkről". Betegek agyilag azok is, mint a túlsúlyos, már mozgás, sőt élni is képtelenek "etetettek".
A pörkölt gyakorlatilag hú, zöldséges mártásban. lehet vele fogyni ha zöld salátát vagy párolt zöldségeket adsz mellé. nem pedig krumplit, tésztát, egyéb szénhidrátot, és főleg nem kenyeret.
Tudod mivel lakmározok be vacsorára elég gyakran? Párolt káposzta és főtt tojás rajta cikkekre vágva. napközben eszek szénhidrátféleséget is, de csak lassan felszívódót.
A káposztát 0 kalóriásnak mondják, mert kevesebb kalória van benne mint amennyi az emésztéséhez kell. Azt hiszem van ilyen más zöldség is, keress rá!
Nagyon jó kaják vannak amiket bátran adhasz jóllakásig. Nem kell bezabálni azokból se, csak megelégedésig enni.
Ha ő maga nem hajlandó változtatni,nem mész sokra.
Beszélj vele.
Nem kell elsőre nagy változásokat hozni,, apránként.
Kevesebb süti, üdítő,stb .
Aztán kicsit kisebb adag.
Sok módja van.
Eteti? Egy felnőtt ember csak el tudja dönteni, mit és mennyit akar enni, vagy akar-e változtatni a túlsúlyán, szokásain... Anélkül is hogy a feleség "kényszerítené".
Mi a baj a pörkölttel? 150 kg? Nem kellett volna hagyni, hogy idáig fajuljon.
A férj a kövérségét ne kenje a feleségre. Ha nem zabál nem hízik el.
A pörkölt is mehet, a mennyiség és a köret nem mindegy.
Ha egy nő férje erősen túlsúlyos (150-160 kiló) és már hosszabb távon állni menni sem tud, a nő nagyon szereti, akkor melyik jobb a szeretet kifejezésére, ha a nő pörköltet főz és fibomságokkal eteti, vagy ha a sarkára áll és próbál javítani, az egészséges életmód irányába kényszeríteni? Hiszen akár évekkel kevesebbet élhet, akit szeret, ha nem változtat semmit.
További ajánlott fórumok: