Palacsintaleves osztrák módra recept

2 tojás
10 deka liszt
2 deci tej
1 evőkanál olvasztott vaj
1 csipet só
fél liter húslevesalap vagy zöldségalaplé
a levesbe só és bors ízlés szerint
A Palacsintaleves osztrák módra elkészítési módja:
A palacsintatésztát keverjük ki (tojás, liszt, tej, csipet só) a vajon süssük ki őket egy serpenyőben. A levest készítsük el, ízlés szerint mehetnek bele zöldségek, húsdarabok is. A palacsintákat tekerjük fel és így vágjuk őket vékony csíkokra. Ezeket levesbetétként adjuk a levesünkhöz, melegítsük át és már fogyasztható is.
A frittatensuppe lehet előétel vagy egy könnyű főétel, sokszor fogyasztják a téli hónapokban Ausztriában. Nekem azért tetszik, mert szeretem a palacsintát és ez egy újfajta felhasználási módja.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: PampaliniOroszlánja, ma 15:25
A palacsintaleves osztrák módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.