Pikánsan töltött csirke Update1 recept
A Pikánsan töltött csirke Update1 hozzávalói:1 csirke (hacsak nem hízott el, nagyjából másfél kiló lehet)
2-3 evőkanál zabkorpa
1-1 db piros ill. zöld paprika
1 zellerszár
1 szál rozmaring
néhány szál petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
70 ml húsleves
2 evőkanál olvasztott vaj
fogvájó (nem megenni!)
tengeri só
őrölt fehér bors
A Pikánsan töltött csirke Update1 elkészítési módja:
A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük, aztán sóval és borssal alaposan bedörzsöljük. A paprikákat megmossuk, apróra vágjuk, a zellert meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk , a fokhagymát apróra aprítjuk. A rozmaringot, petrezselymet szintén megmossuk, és száruk nélkül összevágjuk. A zöldséget olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húsleves kb.2/3-át. Fedő nélkül, közepes lángon 5 percig összepároljuk. Sóval, borssal, ízesítjük, hozzáadjuk a fűszereket és elkeverjük benne a zabkorpát. A kissé kihűlt tölteléket a csirkébe töltjük, a nyílást bevarrjuk, vagy fogvájóval összetűzzük. Megkenjük a csirkét a vajjal, aztán mellrészével felfelé a tepsibe tesszük. Aláöntjük a megmaradt húslevest, utána lefedjük alufóliával úgy, hogy a fólia „matt” része legyen a csirke felé. Körülbelül 200 fokon (gázsütőnél 3-4. fokozat) erős 40 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, óvatosan megfordítjuk a csirkét, közben meglocsoljuk a saját levével, ezután újabb 40 percig lefedve sütjük tovább. Az utolsó 5-8 percben érdemes eltávolítani a fóliát, hogy a pipi bőre is megpiruljon, és mennyei illat legyen a konyhában.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Manon, 2006. jún. 29. 11:48
A pikánsan töltött csirke update1 elkészítési módja és hozzávalói.