Csirkemelles tészta wokban recept
50 perc
430 kcal
30 dkg vékony spagetti
30 dkg csirkemell
25 dkg kínai kel
4 szál újhagyma
3 zellerszár
1 hegyes erős paprika
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olaj
25 dkg garnélarák
2,5 dl csirkehúsleves (kockából)
2 evőkanál szójaszósz
3 liter víz a tésztafőzéshez
A Csirkemelles tészta wokban elkészítési módja:
A forró, lobogó, sós vízbe beletesszük a tésztát, egyszer megkeverjük, és 10 perc alatt al dente, azaz roppanósan puhára főzzük. A csirkemell filét megmossuk, megtörülgetjük, és 1 centis csíkokra vágjuk. A kifőtt tésztát leszűrjük, lecsöpögtetjük és félretesszük. A megtisztított, megmosott kínai kelt csíkokra metéljük. A megtisztított újhagymát karikára vágjuk. Az erős paprikát megmossuk, a magházát kiemeljük, a paprikát felkockázzuk. A megtisztított fokhagymát felaprítjuk, a megmosott zeller levelét letépkedjük, a szárát felaprítjuk. Wokban 4 evőkanál olajat forrósítunk, 2 perc alatt megsütjük benne a húst, és kiszedjük. A visszamaradt olajon a felaprított zöldségeket pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rákot, visszatesszük a húst, aztán felöntjük szójaszósszal és húslevessel. Megsózzuk, és kis lángon pár percig pároljuk. A maradék olajat egy másik edényben felforrósítjuk, és átmelegítjük benne a tésztát, majd összekeverjük a zöldséges hússal, és azonnal tálaljuk.
Az erős paprika kihagyható.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Krysty, 2007. júl. 1. 16:01
A csirkemelles tészta wokban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.