Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Hortobágyi húsos palacsinta II. recept

Hortobágyi húsos palacsinta II. recept

Elkészítési idő 60 perc

A Hortobágyi húsos palacsinta II. hozzávalói:
4 személyre:
12 db palacsinta (kicsit vastagabb a szokásosnál)
60-70 dkg darált hús (tetszés szerinti fajta)
1 fej hagyma,
kevés olaj, pirospaprika, tetszés szerinti fűszerek a pörkölthöz.
1 nagy doboz tejföl,
1-2 ek. liszt


A Hortobágyi húsos palacsinta II. elkészítési módja:
A palacsintát akár előző nap is elkészíthetjük. A darált húsból bő lével pörköltöt készítünk. A hússal megtöltjük egyenként a palacsintákat, két oldalát behajtjuk és így felgöngyöljük. Kizsírozott jénai tálba egymás mellé helyezzük jó szorosan, úgy hogy a hajtás mindig alulra kerüljön. A pörkölt szaftot a tejföllel és a liszttel behabarom (Összekeverem a lisztet a tejföllel, a pörkölt meleg szaftjával felhígítom, majd kevergetés közben hozzáöntöm a többi szafthoz, és újra forralom amíg besűrűsödik.) Az így elkészített mártást ráöntöm a megtöltött palacsintákra. Előmelegített sütőben, magas hőfokon addig sütjük, amíg a mártás el nem kezd rotyogni. Ha már rotyog, akkor még egy 5-10 percig sütöm (, hogy jól átmelegedjen, hiszen minden hozzávaló készre lett főzve). Tejföllel meglocsolva, kenyérrel, savanyúval kínálom.

1-2 palacsinta bőven elég egy személyre, mert eléggé tömős étel!!!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A hortobágyi húsos palacsinta ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook