Húsos palacsintatekercs recept
75 perc
620 kcal
Hozzávalók négy személyre:
20 dkg szárnyashús,
két evőkanál olaj,
egy vékony póréhagyma,
egy piros kaliforniai paprika,
két paradicsom,
négy evőkanál ketchup,
só, őrölt fehérbors,
10 dkg reszelt sajt
A palacsintához:
15 dkg kukoricaliszt,
10 dkg liszt,
két tojás,
egy csipet curry,
só,
egy teáskanál finomra vágott petrezselyem,
olaj a sütéshez
A Húsos palacsintatekercs elkészítési módja:
1. A húst kevés sós vízben főzd puhára, majd amikor kissé kihűlt, vágd nagyon apróra. Tisztítsd meg a zöldségeket. Forró olajon futtasd meg a finomra vágott pórét, majd tedd rá az apróra vágott paprikákat, a paradicsomot, sózd, borsozd. Keverd bele a ketchupot, az összevágott húst és a hús főzőlevéből 1 dl-t. Egyet forralj rajta, majd hagyd hűlni. 2. A palacsintatésztához keverd össze a lisztet, a kukoricalisztet, a tojást, a curryt, a petrezselymet és sózd meg. Öntsd fel 6-7 dl vízzel. Nem kell, hogy nagyon híg legyen a tészta. 3. Kiolajozott, forró serpenyőben süsd meg a palacsintákat. Kend meg a töltelékkel, szorosan tekerd fel, és szeleteld fel. Tűzd meg fogvájóval, és fektesd hőálló tálra, szórd meg a reszelt sajttal, és 200 C-fokra előmelegített sütőben süsd 5-10 percig. Elkészítési idő: 75 perc Egy adag: 620 kcal
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. febr. 10. 16:17
A húsos palacsintatekercs elkészítési módja és hozzávalói.