Bécsi kávé recept

Hozzávalók 4 személyre:
1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
4 evőkanál/60 ml tejjel felére higított tejszín
2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
2/3 csésze/150 ml tejszín
1 kiskanál/5 g cukor
a díszítéshez:
fahéj
kakaó
A Bécsi kávé elkészítési módja:
Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoldéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot. Felszolgálás: Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.
Én mikróban olvasztottam fel a csokit.
Veszélyesen finom:)
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 8. 13:57
A bécsi kávé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.