Szőlő karamellben recept
30 perc
310 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg fehér csemegeszőlő
20 dkg piros csemegeszőlő
8-10 szőlőlevél
20 dkg kristálycukor
1 dl rum
1 kávéskanál borecet vagy citromlé
A Szőlő karamellben elkészítési módja:
Előkészítés: A szőlőt megmossuk, óvatosan leszemezzük, tiszta konyharuhában forgatva tökéletesen felitatjuk róluk a vizet. Minden szőlőszembe – oda, ahol a fürtről letéptük – egy-egy fogvájót szúrunk. A szőlőleveleket gondosan megmossuk, szárazra törölgetjük, és kibélelünk velük egy lapos tálat. Elkészítés: A cukrot kisebb lábasba szórjuk, hozzáadjuk a rumot, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a citromlét/borecetet, hogy lassabban „szálasodjon”. A kezünk ügyébe készítünk egy hideg vízzel félig telt tálat. Egyenként a habosan forrdogáló karamellbe mártogatjuk a feltűzött szőlőszemeket, majd egy pillanatra azonnal a hideg vízbe mártjuk. A szőlőlevelekre halmozzuk, és mihamarabb elfogyasztjuk.
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Eve20, 2006. jún. 2. 15:43
A szőlő karamellben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.