Eperpálinka recept
Az Eperpálinka hozzávalói:60 dkg friss eper
50 dkg cukor
5 dl nem erős illatú pálinka
Az Eperpálinka elkészítési módja:
Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Közben a pálinkába beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük amíg elolvad a cukor (nagyon óvatosan melegítsük, nehogy belobbanjon.) Amikor kihűlt a pálinka, az eperre öntük, amit közben már egy kb. 1,7 l-es befőttesüvegbe raktunk. Ezt lezárjuk, két hónapig érleljük (óvatosan rázogatjuk hetente kétszer).
Ezt a receptet két éve fedeztem fel egy újságban, azóta minden eperszezonban kell készítenem legalább két adagot. Ez igazából női ital, de apukámnak is az egyik kedvence.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Eve20, 2006. jún. 2. 14:41
Az eperpálinka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.