Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Eperpálinka recept

Eperpálinka recept

Az Eperpálinka hozzávalói:
60 dkg friss eper
50 dkg cukor
5 dl nem erős illatú pálinka


Az Eperpálinka elkészítési módja:
Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Közben a pálinkába beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük amíg elolvad a cukor (nagyon óvatosan melegítsük, nehogy belobbanjon.) Amikor kihűlt a pálinka, az eperre öntük, amit közben már egy kb. 1,7 l-es befőttesüvegbe raktunk. Ezt lezárjuk, két hónapig érleljük (óvatosan rázogatjuk hetente kétszer).

Ezt a receptet két éve fedeztem fel egy újságban, azóta minden eperszezonban kell készítenem legalább két adagot. Ez igazából női ital, de apukámnak is az egyik kedvence.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


Az eperpálinka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook