Őszibarackos túrótorta recept
Az Őszibarackos túrótorta hozzávalói:1/2 kg túró,
3 dl tel,
3 dl porcukor,
5 db tojás,
1/2 kocka margarin,
2 csomag vaníliás cukor,
1 színtelen tortazselé,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
kevés zsemlemorzsa,
1 csomag zselatin,
1 kg őszibarack (lehet befőtt is)
Az Őszibarackos túrótorta elkészítési módja:
A margarint a vaníliával összekevert cukorral, a tojások sárgájával és a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót és robotgéppel pépesítjük. A zselatint fél deciliter vízben melegítve feloldjuk, majd miután kihűlt, a tejjel összekeverjük. A zselatinos tejet kanalanként adagolva a túrós masszához keverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét és a felkockázott őszibarackot (pár szemet tegyünk félre díszítéshez). Egy kerek tortaformát finom zsemlemorzsával kiszórunk, beleöntjük a masszát, és a hűtőbe tesszük, amíg megdermed. A torta tetejét megrakjuk az őszibarackszeletekkel, majd a leírás szerint elkészített zselével (kocsonyával) bevonjuk. A torta oldalát bepanírozhatjuk darált dióval, mogyoróval vagy mandulával.
A torta alja lehet piskótalap is, én mindig úgy csinálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Eve20, 2006. jún. 2. 14:40
Az Őszibarackos túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.