Meggyes sütemény recept
60 perc
A Meggyes sütemény hozzávalói:
Tésztához:
10dkg rama margarin
20dkg liszt
8dkg porcukor
1/2 csom. sütőpor
1db tojás
Töltelékhez:
1 csomag vaniliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 kis pohár tejföl
25dkg kimagozott meggy
Öntethez:
1/2 lit. meggykopót lé
2 csom. tortazselé
A Meggyes sütemény elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1cm vastagságúra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vaniliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Ezután a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175C-fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehütjük és tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9a1606c0fc, 2007. ápr. 14. 00:01
A meggyes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.