Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Elefánt könny recept

Elefánt könny recept

Az Elefánt könny hozzávalói:
A tésztához:
9 db tojásfehérje
6 db tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
6 evőkanál porcukor
1 csipet só

A töltelékhez:
3 db tojássárgája
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
15 dkg margarin
1 evőkanál porcukor
2 db banán

Tetejére:
1 tábla csokoládé
5 dkg vaj


Az Elefánt könny elkészítési módja:
A tészta elkészítéséhez a 9 tojás fehérjét, a csipet sóval verd kemény habbá. A habot verve add hozzá a porcukrot. Ha már szép fényes a tojáshab, add hozzá a tojássárgákat, a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tésztát kizsírozott és sütőpapírral (azt is zsírozd be) bélelt nagy gáztepsiben süsd meg. Ha a tészta megsült azonnal vedd le a sütőpapírt és a tésztát – egy konyharuhába téve – tekerd fel. A tekercset hagyd a konyharuhában kihűlni. Amíg a tészta hűl, főzd meg a krémet. A krémhez a tojások sárgáját keverd jól össze a porcukorral, majd add hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, és a tejet. Keverd csomómentesre, aztán az egészet főzd meg (olyan lesz az állaga, mint a pudingnak), majd hagyd kihűlni. Közben 15 dkg margarint keverj ki egy kanál porcukorral, aztán keverd a kihűlt krémhez. A kihűlt tésztát tekerd szét. Kend rá a krémet, s fektess rá két banánt egészben. Tekerd fel, s a tetejét vond be csokimázzal.

A csokoládémázhoz akármilyen tej- vagy étcsoki megteszi, ezek általában sokkal olcsóbbak és szinte mindig jobbak, mint a tortabevonók.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az elefánt könny elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook