Elefánt könny recept
Az Elefánt könny hozzávalói:A tésztához:
9 db tojásfehérje
6 db tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
6 evőkanál porcukor
1 csipet só
A töltelékhez:
3 db tojássárgája
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
15 dkg margarin
1 evőkanál porcukor
2 db banán
Tetejére:
1 tábla csokoládé
5 dkg vaj
Az Elefánt könny elkészítési módja:
A tészta elkészítéséhez a 9 tojás fehérjét, a csipet sóval verd kemény habbá. A habot verve add hozzá a porcukrot. Ha már szép fényes a tojáshab, add hozzá a tojássárgákat, a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tésztát kizsírozott és sütőpapírral (azt is zsírozd be) bélelt nagy gáztepsiben süsd meg. Ha a tészta megsült azonnal vedd le a sütőpapírt és a tésztát – egy konyharuhába téve – tekerd fel. A tekercset hagyd a konyharuhában kihűlni. Amíg a tészta hűl, főzd meg a krémet. A krémhez a tojások sárgáját keverd jól össze a porcukorral, majd add hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, és a tejet. Keverd csomómentesre, aztán az egészet főzd meg (olyan lesz az állaga, mint a pudingnak), majd hagyd kihűlni. Közben 15 dkg margarint keverj ki egy kanál porcukorral, aztán keverd a kihűlt krémhez. A kihűlt tésztát tekerd szét. Kend rá a krémet, s fektess rá két banánt egészben. Tekerd fel, s a tetejét vond be csokimázzal.
A csokoládémázhoz akármilyen tej- vagy étcsoki megteszi, ezek általában sokkal olcsóbbak és szinte mindig jobbak, mint a tortabevonók.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. márc. 4. 07:27
Az elefánt könny elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.