Sajtos bolyhocska recept
80 perc
A Sajtos bolyhocska hozzávalói:
a tésztához:20 dkg finomliszt,
6 dkg reszelt sajt,
1 tojássárgája,
1 mokkáskanál só,
1-2 evőkanál tejföl,
a tészta megkenéséhez:1 tojásfehérje,
a tepsi kikenéséhez:vaj,
a krémhez:7 dkg margarin,
5 dkg reszelt sajt,
1,5 dl tejföl,só.
az oldalára:5 dkg reszelt sajt.
A Sajtos bolyhocska elkészítési módja:
A tésztáhozvalókat összegyúrjuk,és hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.Ezután belisztezett deszkán késfok-kb.2 mm vastagságúra nyújtjuk,majd a legkisebb (2,5 centis)pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.Felvert tojásfehérjével megkenjük,kivajazott tepsibe rakosgatjuk,és előmelegített sütőben,közepes lánggal megsütjük.Miután 2-3 perc alatt elkészül,nem szabad otthagyni,mert fontos,hogy szép világos maradjon.Amíg a kis korongok kihűlnek,krémet készítünk.Ehhez a puha margarint a többi hozzávalóval jól kikeverjük,és 2-2 pogácsát összeragasztunk vele.Végül oldalukat,ahol a krém látszik,reszelt sajtba forgatjuk.A krémhez margarin helyett részben vagy egészben natúr sajtkrémet is használhatunk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. nov. 8. 13:30
A sajtos bolyhocska elkészítési módja és hozzávalói.