Brokkoli Mornay mártással recept
A Brokkoli Mornay mártással hozzávalói:1 kg brokkoli
só
8 dkg vaj
2 púpozott ek. finomliszt
5 dl tej
1 mokkáskanál őrölt bors
fél mokkáskanál reszelt szerecsendió
1 dl tejszín
2 tojássárgája
15 dkg reszelt sajt
A Brokkoli Mornay mártással elkészítési módja:
A brokkolit feldaraboljuk, annyi forrásban lévő vízbe dobjuk ami éppen ellepi és 5-6 perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük és kivajazott tálba szórjuk. A maradék vajat lábasban felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta, de nem pirítjuk meg. A tejet apránként ráöntjük és kevergetve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. Sóval ízesítjük és borssal meg szerecsendióval fűszerezzük. A tejszínnel elhabart tojássárgájával gazdagítjuk, forrásba hozzuk, majd a sajt felét beleszórjuk. A mártást a brokkolira öntjük és a maradék sajttal meghintjük.
Csőben sült változatát tűzálló tálba keszítjük, 6-8 dkg sajttal megszórjuk a tetjét és 230 C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: arwenn, 2007. dec. 10. 10:19
A brokkoli mornay mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.