Paprikás-köményes stangli recept
A Paprikás-köményes stangli hozzávalói:35 dkg finomliszt,
1 dkg friss élesztõ,
1 mokkáskanál cukor,
1 1/2 dl langyos tej,
1 púpozott teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál köménymag,
1 csapott teáskanál só.
A Paprikás-köményes stangli elkészítési módja:
Az élesztõt és a cukrot 1/2 dl langyos tejben simára keverjük, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztõvel, a megmaradt tejjel és az összes fûszerrel. Sima tésztává gyúrva lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd konyharuhával letakarva eredeti térfogatához képest a duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk. 12-14 részre osztjuk és stanglikká formázzuk. A tetejüket vízzel lekenjük, és az elõmelegített, forró sütõben közepes lángon megsütjük.
(kb. 12-14 db)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 7. 19:48
A paprikás-köményes stangli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.