Négyliszt-kenyér recept

20 dkg finomliszt,
10 dkg Graham-liszt,
5 dkg kukoricaliszt,
5 dkg szójaliszt,
4 dl víz,
2 dkg friss élesztõ,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál só.
A Négyliszt-kenyér elkészítési módja:
Az élesztõt a sóval és a cukorral elkevert 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk, majd a közben átszitált lisztekhez öntve, a vizet apránként hozzádolgozzuk. Sima tésztává dagasztjuk. Legalább 1 óra hosszat kelesztjük, majd átgyúrva hosszúkás cipóvá formáljuk. Sütõlemezre rakjuk, és az elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Rendkívül jóízû és egészséges kenyér.
(kb. 90 dkg)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 7. 19:49
A négyliszt-kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.