Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Hajdina cipócska recept

Hajdina cipócska recept

Elkészítési idő 80 perc

A Hajdina cipócska hozzávalói:
40 dkg hajdinaliszt
2 tojás
2.5 dkg vaj
cukor
1.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
1.5 dl tejföl



A Hajdina cipócska elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Beletesszük a cukrot,élesztőt. A szitált ,sózott liszthez adjuk, majd a vajat is, a tojásokat , és sűrű tésztát állítunk össze belőle. Állni hagyjuk, majd ismét jól átkeverjük, s meleg helyen pihentetjük. Hosszúkás cipókat formázunk belőle. Egymástól 2 cm -re , kikent, lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük tojással, kissé bevagdossuk,sütőben készre sütjük. Tálra szedjük, s felmelegített tejföllel kínáljuk.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A hajdina cipócska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook