Hajdina cipócska recept
80 perc
A Hajdina cipócska hozzávalói:
40 dkg hajdinaliszt
2 tojás
2.5 dkg vaj
cukor
1.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
1.5 dl tejföl
só
A Hajdina cipócska elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Beletesszük a cukrot,élesztőt. A szitált ,sózott liszthez adjuk, majd a vajat is, a tojásokat , és sűrű tésztát állítunk össze belőle. Állni hagyjuk, majd ismét jól átkeverjük, s meleg helyen pihentetjük. Hosszúkás cipókat formázunk belőle. Egymástól 2 cm -re , kikent, lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét megkenjük tojással, kissé bevagdossuk,sütőben készre sütjük. Tálra szedjük, s felmelegített tejföllel kínáljuk.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 28. 18:06
A hajdina cipócska elkészítési módja és hozzávalói.