Mézes szelet recept
A Mézes szelet hozzávalói:Tészta:
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
10 dkg porcukor
4 evőkanál meleg méz
5-7 dkg vaj
4 evőkanál tejföl
Krém:
0.5 l tej
5 evőkanál liszt
1 Ráma
20 dkg porcukor
1 citrom leve
2 evőkanál kakaópor
Csokimáz:
1 tábla Marika tortabevonó
4 evőkanál olaj
A Mézes szelet elkészítési módja:
A tésztához a szódabikarbónával elkevert, szitált lisztet összeállítjuk a többi adalékkal, s kisütjük. A krémhez a liszthez keverjük a tejet, s sűrűre főzzük,majd kihűtjük. A Rámát csipet sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a porcukrot, s símára keverjük. A két masszát elegyítjük, s kétfelé osztjuk. Az egyikbe kerül a citromlé, a másikba a kakaópor. A tésztát megtöltjük, csokimáz kerül a tetejére, amihez gőz fölött olvasztjuk fel a csokit ,elegyítve az olajjal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 27. 23:20
A mézes szelet elkészítési módja és hozzávalói.