Pöttyös Mézes recept
A Pöttyös Mézes hozzávalói:Tészta:
25 dkg porcukor
1 evőkanál zsír
3 evőkanál méz
4 evőkanál tej
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaópor
60 dkg liszt.
Krém:
7 dl tej
2 cs.vaníliapuding
2 evőkanál liszt
1 cs. vaniliáscukor
25 dkg rama margarin
25 dkg porcukor.
A Pöttyös Mézes elkészítési módja:
A porcukrot,a zsírt,a mézet,a tejet,és a tojást gőz fölött összekeverjük,majd hozzáadjuk a lisztet,amiben elkevertük a szódabikarbónát. 3 részre osztjuk. Kettőt lappá nyujtunk,és megsütjük a tepsi hátulján. A 3. részbe belegyurjuk a kakaót,és 12 egyenlő részre osztjuk. Akkora rudakat sodrunk,amekkora lapokat sütöttünk,és ezeket a rudakat is megsütjük. A krémhez kevés tejben elkeverjük a pudingokat,a lisztet,és a vaniliáscukrot,majd a többi tejet is hozzáöntve sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral kikeverjük,majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. Az első lapra rákenjük a krém felét,erre tesszük a kisült rudakat,majd rákenjük a krém másik felét,és befedjük az utolsó lappal. Tetejére porcukrot szórunk,vagy csokimázzal bevonjuk. Egy éjszakát hagyjuk puhulni,majd szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. márc. 16. 08:54
A pöttyös mézes elkészítési módja és hozzávalói.