Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fibróma elvakarása okozhat bajt? fórum

Fibróma elvakarása okozhat bajt? (tudásbázis)

16. 55Judit (válaszként erre: 8. - Channa*)
ma 15:45
Szerintem ha tiszta kisollóval lecsippentem, nincs nagyobb fertőzésveszély mint mikor kezembe megy tövis, vagy lehorzsolom a bőrömet. Eddig megúsztam.🙂
15. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:42
Én Neogranormonnal kenném, és leragasztanám. Azonnali enyhülést hoz, és felgyorsítja a gyógyulást.
14. katt2 (válaszként erre: 11. - Érdekes73)
ma 15:01
Igen, elektrokauternek hívják. Igazi emberkínzó eszköz fájdalomcsillapítás nélkül.
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Katt2)
ma 12:46
Elsőt 20 éve bőrgyógyász szedte le. Utána átvérzett a kötés. Pár éve egy másikat sebész szedett le, az nem vérzett. Hatul volt gatya vonalban, nem láttam.
ma 12:23
Fiam rendelt nekünk csomagküldővel egy fibróma "leégető" készüléket. Lehet, hogy lézeres. Fel kell tölteni árammal, majd egy kis tű fejet ráirányítani és megnyomni egy gombot. Kék szikrák elégetik a szemölcs tövét, ami néhány nap múlva leesik. Eddig egy sem nőtt vissza. Gyors, egyszerű, de el kell viselni a vele járó, pillanatig tartó éles szúrás érzést.
ma 12:20
10. katt2 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 12:18
Hogy szedték le? Nem leégették egy rádiófrekvenciás kütyüvel? Mert akkor nem vérezhetett.
9. katt2 (válaszként erre: 8. - Channa*)
ma 11:46

Én voltam bőrgyógyónál. Nem említette, hogy lenne rá bármiféle lötyi. A fibróma a bőrnek egy túlburjánzása. A bőrre nem hiszem, hogy lenne ilyesmi. A szemölcsre van, de az más. A szemölcsnek gyökere is van, a fibrómának nincs. Azért lehet egyszerűen eltávolítani. A szemölcsöt levágva a megmaradó gyökere miatt újból kinő.

Sajnos, vannak a szemölcsön, meg a fibrómán kívül egyéb kellemetlen izék is.

Azért nem olyan egyszerű fertőzést kapni. A kisebb sebekre igen jó a vér által képviselt védelme a szervezetnek. Csak úgy nem jut be semmi a véráramba.

ma 11:29

Miért nem vesztek patikába eltávolító folyadékot?

Miért kell csipkedni? És ha fertőzést kaptok?

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - 55Judit)
ma 11:18

Nekem van pár darab. Kétszer szedték le. Egy kis bőrdarab tartja, de nagyon vérzett utána.

Én sajnos nem látom, de párom azt mondja, tuti nem anyajegy volt. Lefotózta és tényleg nem. Viszont viszket, mert a melltartó irritálja. Mivel kenhetném be? Ha nem múlik, felmegyek sebészetre.

6. katt2 (válaszként erre: 5. - 55Judit)
ma 11:18

Arra vigyázz, hogy a nagyobbak elég kemények, tehát a körömolló nehezen vágja el. Tehát valami komolyabb szerszámot használj és egy határozott mozdulattal vágd el. Különben nyiszabolhatod, hát fájdalmas is, nehezen lesz sima a felület, stb. Nem kell vele semmit csinálni, nem vérzik, legfeljebb egy csepp jön ki, ráteszel egy pici sebtapaszt, vagy mint a vérvételnél rászorítasz valami papírzsepi félét.

Arra vigyázz, hogy ha elvágtad, akkor az biztosan legyen elvágva, vagy elcsípve, mert különben beszakíthatod a fibróma melletti bőrt. Persze az is begyógyul, csak az tovább tart.

Nekem inkább olyan problémám van, hogy nem férek mindenhez hozzá, vagy a kezem nem hajlik úgy ahogy kellene. Szóval az a legjobb, ha valaki más csinálja. Erre nem nagyon van jelentkező...

5. 55Judit (válaszként erre: 4. - Katt2)
ma 10:07

Bevallom, már én is csíptem le néhány kicsit. Nekem vérzett, de gyorsan meglézereztem, így hamar begyógyult a helye.

A merészséged felbátorított, van még 1-2 ami nagyon zavaró helyen van és kicsit nagyobbak, a módszereddel leszedem őket.😉

4. katt2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:57
Ha valóban fibróma volt, akkor semmit nem okoz. Begyógyul és kész. A börgyógyászok ki szokták égetni a helyét, illetve valami roppant fájdalmas módon távolítják el, mert azt mondják, hogy az ilyenekhez vezet egy kis ér és akkor dől belőle a vér... hát én ezt nem tapasztaltam, körömollóval, vagy valami finomabb csípőfogóval szoktam lecsipkedni, még nem nőtt vissza egy sem.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - 55Judit)
ma 09:27
Köszi
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:24
Maximum annyit hogy jobban terjedhet.
Este elvakartam egy nagyon kicsi fibrómát a hátamon. Párom lefotózta, kicsi, de sebes. Nem szemölcs, nem anyajegy. Okozhat bajt?

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook