Fibróma elvakarása okozhat bajt? (tudásbázis)
Én voltam bőrgyógyónál. Nem említette, hogy lenne rá bármiféle lötyi. A fibróma a bőrnek egy túlburjánzása. A bőrre nem hiszem, hogy lenne ilyesmi. A szemölcsre van, de az más. A szemölcsnek gyökere is van, a fibrómának nincs. Azért lehet egyszerűen eltávolítani. A szemölcsöt levágva a megmaradó gyökere miatt újból kinő.
Sajnos, vannak a szemölcsön, meg a fibrómán kívül egyéb kellemetlen izék is.
Azért nem olyan egyszerű fertőzést kapni. A kisebb sebekre igen jó a vér által képviselt védelme a szervezetnek. Csak úgy nem jut be semmi a véráramba.
Miért nem vesztek patikába eltávolító folyadékot?
Miért kell csipkedni? És ha fertőzést kaptok?
Nekem van pár darab. Kétszer szedték le. Egy kis bőrdarab tartja, de nagyon vérzett utána.
Én sajnos nem látom, de párom azt mondja, tuti nem anyajegy volt. Lefotózta és tényleg nem. Viszont viszket, mert a melltartó irritálja. Mivel kenhetném be? Ha nem múlik, felmegyek sebészetre.
Arra vigyázz, hogy a nagyobbak elég kemények, tehát a körömolló nehezen vágja el. Tehát valami komolyabb szerszámot használj és egy határozott mozdulattal vágd el. Különben nyiszabolhatod, hát fájdalmas is, nehezen lesz sima a felület, stb. Nem kell vele semmit csinálni, nem vérzik, legfeljebb egy csepp jön ki, ráteszel egy pici sebtapaszt, vagy mint a vérvételnél rászorítasz valami papírzsepi félét.
Arra vigyázz, hogy ha elvágtad, akkor az biztosan legyen elvágva, vagy elcsípve, mert különben beszakíthatod a fibróma melletti bőrt. Persze az is begyógyul, csak az tovább tart.
Nekem inkább olyan problémám van, hogy nem férek mindenhez hozzá, vagy a kezem nem hajlik úgy ahogy kellene. Szóval az a legjobb, ha valaki más csinálja. Erre nem nagyon van jelentkező...
Bevallom, már én is csíptem le néhány kicsit. Nekem vérzett, de gyorsan meglézereztem, így hamar begyógyult a helye.
A merészséged felbátorított, van még 1-2 ami nagyon zavaró helyen van és kicsit nagyobbak, a módszereddel leszedem őket.😉