Kelt ostoros rétes recept
A Kelt ostoros rétes hozzávalói:A tésztához:
60 dkg liszt
3 tojássárgája
3 evőkanál olaj
3 csapott evőkanál cukor
4 dl langyos tej
5 dkg morzsolt élesztő
1 mokkáskanál só
A töltelékhez:
25 dkg margarin
20 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor.
A Kelt ostoros rétes elkészítési módja:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tésztához valókat jól összedolgozzuk,és hagyjuk kelni. Addig elkészítjük a tölteléket. A margarint a cukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a kakaóport is. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk.Ezeket egyenként kinyujtjuk(ne túl vékonyra),és a kakaós krémmel megkenjük. Mindet felcsavarjuk,és hármas coppfonással összefonjuk. Az így kapott két "kalácsot" egy kb. 30*20 cm-es kivajazott tepsibe fektetjük. Akkor jó,ha a tészta a tepsi oldalához ér,így csak felfelé növekedhet,nem fekszik el.10-15 percnyi pihentetés után felvert tojással megkenjük,majd előmelegített sütőben kis lángon kb. 35 percig süssük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. febr. 26. 09:03
A kelt ostoros rétes elkészítési módja és hozzávalói.