Sajtos karalábéleves recept
A Sajtos karalábéleves hozzávalói:2 zsenge karalábé
1 fej hagyma
1 csokor petrezselyem
sárgarépa
zöldség
olivaolaj
erőleveskocka
1 tömlős kempingsajt
Nokedlihez:
5 evőkanál liszt
1 tojás
fél dl víz
1 csipet só.
A Sajtos karalábéleves elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk,megtisztítjuk,majd karikára vagdossuk. A karalábét kockára,a hagymát nagyon apróra vágjuk. Olivaolajon a zöldségeket néhány percig pirítjuk,majd felöntjük kb. 2 liter vízzel,és hozzáadunk 4 erőleveskockát,és kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket. Elkészítjük a nokedli tésztát,és a levesbe szaggatjuk,majd 5 perc alatt gyöngyöző forrás alatt készre főzzük. Egy bögrébe néhány evőkanálnyi forró levest merünk,hozzáadjuk a kempingsajtot,és habverővel simára keverjük. Az egészet a leveshez adjuk,rottyantunk egyet rajta,majd tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: pesmár, 2009. febr. 20. 23:56
A sajtos karalábéleves elkészítési módja és hozzávalói.