Zsákbamacska köpönyegben recept
A Zsákbamacska köpönyegben hozzávalói:50 dkg vegyes leveszöldség: sárgarépa
petrezselyemgyökér
karalábé
zeller stb.
20 dkg párizsi egy darabban
2 közepes nagyságú burgonya
1 egész tojás
15-20 dkg finomliszt
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál só
2 evõkanál olaj + olaj a sütéshez.
A Zsákbamacska köpönyegben elkészítési módja:
Az összes zöldséget és a burgonyát is megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Lehetõleg egyforma, hosszúkás hasábokra aprítjuk a bõrétõl megszabadított párizsival együtt, és lisztben megmártjuk. A tojást habosra verjük 1 deci vízzel, majd a megmaradt lisztet hozzáadjuk és simára keverjük. (Palacsintatésza sûrûségû masszának kell lennie.) Belekeverjük a megtisztított és fokhagymaprésen átnyomott vöröshagymát, a sóval ízesítjük, és a 2 evõkanálnyi olajat is belekeverjük. Másfél ujjnyi magasan olajat forrósítunk egy serpenyõben. A lisztes zöldségdarabokat és a párizsit összekeverve egyenként belemártjuk a tésztába, és az olajban szép pirosra sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és melegen tálaljuk. Mártogathatjuk mustárba, paradicsommártásba, de készíthetünk mellé tartármártást is. Kiadós és jóízû ebéd vagy vacsora.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:31
A zsákbamacska köpönyegben elkészítési módja és hozzávalói.