Csőben sült kelvirág recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Csőben sült kelvirág hozzávalói:
1 közepes fej kelvirág
kevés só,ételízesítő
2 dl tejföl
1 db tojás
1 ek liszt
20 dkg trappista sajt
kevés őröltbors
1 kis csomag petrezselyemzöld
A Csőben sült kelvirág elkészítési módja:
A karfiolt sós-ételízesítős vízben félig megfőzzük.A tejfölbe beletesszük az ek lisztet,1 tojást,sót,borsot,ételízesítőt és a petrezselyemzöldet és a sajtnak felét lereszelve. A megfőtt karfiolt tűzálló tálba egészbe beletesszük.A tefölbe elkevert ízesítőket ráöntjük,tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal.Sütőben rózsaszínre sütjük.
Ha a karfiolt elég sós vízben főztük akkor az öntetbe elég csak kevés ételízesítőt tenni.A leírt módon bármilyen zöldséggel elkészíthető,pl:brokkoliból,kelbimbóból is nagyon finom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: allonsy, 2007. máj. 28. 20:42
A csőben sült kelvirág elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.