Napsaláta recept
A Napsaláta hozzávalói:2 nagy fej lilahagyma
2 kígyóuborka
6 sárga paprika
2 paradicsompaprika
8+1 közepes paradicsom
4 főtt tojás
20 dkg trappista sajt reszelve
1 teáskanál só
Az öntethez:
4,5 dl tejföl
25 dkg félzsíros túró
1 tojássárgája
0,5 dl napraforgó olaj
1 teáskanál ételízesítő
4 nagyobb gerezd fokhagyma reszelve
A Napsaláta elkészítési módja:
A zöldségeket fél centis kockákra vágjuk, majd besózzuk. 20 perc elteltével a levet leszűrjük róla. A 4 főtt tojást két szelet kivételével szintén kockákra vágjuk, és a salátába keverjük. A reszelt fokhagymára ráöntjük az olajat, és kikeverjük. Utána a túrót, a tejfölt, a tojássárgáját hozzáadjuk, és összedolgozzuk. A túró kissé darabos lehet az öntetben, végül ételízesítővel ízesítjük. Ráöntjük a felkockázott zöldségre és elkeverjük. A tetejére reszeljük a sajtot, majd rátesszük a két karika tojást, és napsugárként a cikkekre vágott paradicsomot. Bármely sült vagy grillezett húshoz finom, de ha gépsonkát keverünk a zöldséghez, önálló fogásként is remek.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. márc. 10. 11:20
A napsaláta elkészítési módja és hozzávalói.