Sült zöldséges penne recept
A Sült zöldséges penne hozzávalói:30 dkg penne (tollhegy) tészta,
1 paradicsompaprika,
1 fej lilahagyma,
fél padlizsán,
fél cukkini,
2 gerezd fokhagyma,
1 doboz hámozott paradicsom-konzerv,
1 ág kakukkfű,
fél teáskanál oregano, 5-6 levél friss bazsalikom,
só,
darált bors,
3 evőkanál olívaolaj
A Sült zöldséges penne elkészítési módja:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a vékonyra felszeletelt fokhagymát. Hevítsük fél percig, és utána adjuk hozzá a falatnyi darabokra felvágott paprikát, a vékony darabokra felszeletelt padlizsánt, a cukkinit és a felcikkezett lilahagymát. Közepes lángon süssük, míg a zöldségek barnulni nem kezdenek. Öntsük rá a darabolt paradicsom-konzervet, tépkedjük bele a kakukkfű- és bazsalikomleveleket, szórjuk hozzá az oreganót, majd ízesítsük sóval és darált borssal. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, aprítsunk rá chilipaprikát is. Kis lángon főzzük 5-6 percig. Amíg a zöldséges szósz készül, főzzük ki sós vízben a tésztát. Ha elkészült, szűrjük le, majd keverjük össze a szósszal. Tálaljuk tányérokba, tetejét frissen reszelt parmezánnal, vagy szárazabb kecskesajttal is megszórhatjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 23. 14:37
A sült zöldséges penne elkészítési módja és hozzávalói.