Téli vitaminsaláta pikáns csirkemell csíkokkal recept
A Téli vitaminsaláta pikáns csirkemell csíkokkal hozzávalói:50 dkg vegyes idényzöldség vagy mirelit (pl. káposzta, zöldborsó, sárgarépa, paprika, paradicsom, karfiol, kukorica, póréhagyma, stb.)
vaj a pároláshoz
kb. 1-1,5 ek. Maggi zöldfűszeres ízvarázs
1 alma nagyobb darabokra vágva
kb. 40 dkg cirkemell filé
3-4 gerezd fokhagyma
olaj
pici bors
majoranna
A Téli vitaminsaláta pikáns csirkemell csíkokkal elkészítési módja:
A megtisztított zöldségeket nagyobb darabokra szeleteljük, Maggi zöldfűszeres ízvarázzsal megszórjuk, majd vajon megpároljuk. Közben a vékony csíkokra vágott csirkemell filét olajon megsütjük, megszórva az apróra vágott fokhagymával, borssal, majorannával és Maggi zöldfűszeres ízvarázzsal. Kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy hamarabb megpuhuljon. Tálalásnál a salátára ráhelyezzük a csirkemellcsíkokat, hozzáadjuk a feldarabolt almát, és azonnal fogyasztjuk.
Még finomabb ízeket varázsolhatunk, ha füstölt sajtot szórunk a saláta tetejére.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2007. nov. 23. 12:46
A téli vitaminsaláta pikáns csirkemell csíkokkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.