Gombás zöldséges ragu recept


közepes fejű hagyma
3-4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
30 dkg gomba
2 dl tejszín (tejföl is jó)
rizs
1 nagyobb konzerv vegyes zöldség (kukorica, borsó, zöldbab)
só
bors
1 mókáskanál pirospaprika
majorranna
A Gombás zöldséges ragu elkészítési módja:
Vágjuk apróra a hagymát, olajon üvegesre pároljuk meg. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a pirospaprikát. Kevés vizet adjunk hozzá, majd rakjuk bele a gombát. Közepes lángon pároljuk meg. Ha megfőtt hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverve. Ha tejföllel készítjük, a tejfölhöz előtte keverjünk 1-2 evőkanál lisztet. Beletesszük a petrezselymet ízlés szerint borsozzuk és sózzuk. A főzés vége előtt hozzáadjuk a leszűrt levű vegyes zöldséget, és megszórjuk majoránnával. Én személy szerint a rizst és a ragut nem keverem össze.
Nem Vegások csirkemellel is színesíthetik a ragut. A zöldséghez keverhetünk brokkolit.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9b98d17b92, 2007. nov. 23. 10:28
A gombás zöldséges ragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.