Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Zöldségropogós sajtmártással recept

Zöldségropogós sajtmártással recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 590 kcal

A Zöldségropogós sajtmártással hozzávalói:
60 dkg héjában főtt burgonya
2 közepes sárgarépa
15 dkg csiperkegomba
5 dkg zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál curry
2 tojás
zsemlemorzsa
őrölt bors

olaj, a sütéshez

mártáshoz:
2,5 dl tej
15 dkg márványsajt
1 csapott evőkanál keményítő
1 dl tejszín
őrölt bors



A Zöldségropogós sajtmártással elkészítési módja:
Reszeljük egy tálba tökeszelővel a meghámozott főtt burgonyát, a sárgarépát, a gombát, a zellert, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a curryport, a tojásokat, és sóval, borssal ízesítsük. Annyi zsemlemorzsát keverjünk bele, hogy formázható masszát kapjunk. Készítsünk henger alakú kroketteket belőle, forgassuk zsemlemorzsába, és forró olajban süssük pirosra. Szedjük papírszalvétával bélelt tányérra. A mártáshoz a tejet forraljuk fel, morzsoljuk bele a sajtot, és takaréklángon, kevergetve addig főzzük, míg a sajt elolvad.. Kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel sűrítsük be, forraljuk fel, öntsük bele a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk meg. Tálaláskor a forró kroketteket halmozzuk tányérra, és külön adjuk hozzá a mártást.

Köretként is kicsit változatossabb, mint a sima krokett. Maradék zöldségköretből is készíthető, ill. leveszöldségből, ami a húslevesben főtt.
A sajtmártással akár önálló fogásnak is, vagy húsok, halak mellé tálalható.


Kategória: Köretek receptjei


A zöldségropogós sajtmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook