Lengyel sajtleves recept
A Lengyel sajtleves hozzávalói:50 dkg csiperkegomba
5-6 db közepes-kisebb sárgarépa
3-4 szem közepes burgonya
2 szál nagyobb póréhagyma
2 doboz natúr kockasajt
2 db marhahús-leveskocka
só
100 dkg darált hús (sertés!)
2 db tojás
só, őrölt bors (fehér borsot használtam)
A Lengyel sajtleves elkészítési módja:
A sárgarépát és a burgonyát karikára vágjuk, a gombát vastagabb szeletekre. A póréhagymának csak a fehér részét vágjuk fel, ne túl apróra (én hosszában félbevágtam, majd szeletelem). Elkészítjük a gombócokat: összegyúrjuk a darált húst a tojással, kicsi sóval, borssal, majd tálcára kigombócozzuk. A sárgarépát és burgonyát feltesszük főni enyhén sós vízben. Amikor felforr, beletesszük a hús-leveskockákat, a gombát és húsgombócokat. Amikor még egyszer felforrt, beletesszük a sajtokat és folytonosan keverjük, amíg a sajt el nem olvad. Nem szabad nagyon forrnia, csak lassú tűzön, mint a húsleves gyöngyöznie. Addig főzzük, amíg a sárgarépa és a gomba meg nem fő. A gombóc akkor van kész, amikor feljön a leves felszínére, de biztonságból kóstolni is lehet. Amikor minden megfőtt benne, beletesszük a póréhagymát és egy kevéske borsot még és egészen lassú tűzön hagyjuk kicsit még főni.
Figyelem: A póréhagyma hozzáadása után NE forraljuk újra az ételt különben elveszíti az ízet!!!
Barna kenyérrel nagyon finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 63173281cf, 2011. febr. 23. 18:18
A lengyel sajtleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.