Resztelt májleves recept


0,5 kg pulyka- vagy pecsenyekacsamáj
2 fej vöröshagyma
olaj
2 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
késhegynyi só
1 csapott kávéskanál majoránna
2 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
30 dkg széles metélt
A Resztelt májleves elkészítési módja:
A májat és a hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A hagymát késhegynyi sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a májat, elkeverjük a fűszerekkel. A pirospaprikát akkor szórjuk rá, mikor levét elfőtte. Felengedjük 1,5 liter vízzel és forrástól számítva még 5 percig főzzük. A széles metéltet külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levesbe tesszük, majd összeforraljuk.
Azért teszek késhegynyi sót a hagymára, mert hamarabb összefonnyad.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. febr. 20. 20:08
A resztelt májleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.