Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Resztelt májleves recept

Resztelt májleves recept

Elkészítési idő 25 perc

A Resztelt májleves hozzávalói:
0,5 kg pulyka- vagy pecsenyekacsamáj
2 fej vöröshagyma
olaj
2 db pörköltszaft kocka
fűszerkeverék
késhegynyi só
1 csapott kávéskanál majoránna
2 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
30 dkg széles metélt


A Resztelt májleves elkészítési módja:
A májat és a hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A hagymát késhegynyi sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a májat, elkeverjük a fűszerekkel. A pirospaprikát akkor szórjuk rá, mikor levét elfőtte. Felengedjük 1,5 liter vízzel és forrástól számítva még 5 percig főzzük. A széles metéltet külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levesbe tesszük, majd összeforraljuk.

Azért teszek késhegynyi sót a hagymára, mert hamarabb összefonnyad.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A resztelt májleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook