Kacsamáj leves recept
A Kacsamáj leves hozzávalói:30 dkg pecsenye kacsamáj
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál rizs
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál fűszerkeverék
1 kávéskanál finomliszt
1 késhegynyi majoránna
2 db pörköltszaft kocka
1 evőkanál pirospaprika
olaj
só
A Kacsamáj leves elkészítési módja:
A rizst a fűszerkeverékkel, 1,5 liter vízben megfőzzük. A hagymát félbe, majd felszeletelve késhegynyi sóval megdinszteljük, tovább dinszteljük a csíkokra vágott májjal, elkeverjük a liszttel és paprikával, majd felfőzzük a főtt rizses lével - beleadva a többi fűszert. Csak a végén sózzuk meg, mikor már megkóstoltuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. ápr. 2. 06:36
A kacsamáj leves elkészítési módja és hozzávalói.