Pástétom pecsenyekacsamájból recept
A Pástétom pecsenyekacsamájból hozzávalói:50 dkg pecsenyekacsamáj
30 dkg zsírszalonna
30 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 csapott evőkanál liszt
3 tojás
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi majoránna
1 evőkanál fűszerkeverék
3 dkg sertészsír a kikenéshez
A Pástétom pecsenyekacsamájból elkészítési módja:
A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük, - amikor kihűlt összekeverjük a hozzávalókkal és húsdarálón kétszer ledaráljuk. Őzgerinc formát egy nagyobb darab alufóliával kibélelünk, fagyos zsírral vastagon bekenünk, kis merőkanál segítségével belenyomkodjuk (levegőtlenítjük) a májas masszát. Egy magasabb tepsit félig megtöltjük vízzel, beleállítjuk az őzgerinc formát és 180 fokos sütőben kb. 100 percig gőzöljük. A formában hagyjuk kihűlni és csak akkor távolítjuk el a fóliát.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. máj. 29. 19:58
A pástétom pecsenyekacsamájból elkészítési módja és hozzávalói.