Tarkababos egytál bulgurral recept
A Tarkababos egytál bulgurral hozzávalói:40 dkg sertéscomb vagy lapocka
20 dkg füstölt kolbász
20 dkg füstölt szalonna
1 csésze tarkabab
1 csésze bulgur vagy tarhonya
1 fej vöröshagyma
4 gerezd préselt fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 db füstölt ízű ízesítő kocka
A Tarkababos egytál bulgurral elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágva kisütjük, leszűrjük, a pörcöt félre tesszük. Az előző nap beáztatott babot puhára főzzük, szintén leszűrjük. A kisütött zsír felében megdinszteljük a felkockázott hagymát, bele tesszük a feldarabolt húst, fehéredésig pörköljük, majd megszórjuk pirospaprikával, őrölt borssal és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt. Míg fő, a szalonna maradék zsírjában megpirítjuk a bulgurt (vagy tarhonyát), felengedjük 2 csésze vízzel, s megfőzük. Mikor a hús megpuhult, a szaftjába belemorzsoljuk a fültölt ízű kockát, beleadjuk a leszűrt babot, majd a bulgurt (vagy tarhonyát), a fokhagymát, a sült pörcöt és az egészet összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígítjuk, s amennyiben szükséges utánsózzuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. márc. 21. 20:33
A tarkababos egytál bulgurral elkészítési módja és hozzávalói.