Halszelet pikáns bundában recept
A Halszelet pikáns bundában hozzávalói:8 szelet hal
1 púpos evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1,5 dl kefir
5 gerezd préselt fokhagyma
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt kömény
1 mokkáskanál piros arany
1 db citrom
1 evőkanál citromlé
finom liszt
2 db tojás
olaj
5 dkg reszelt sajt
A Halszelet pikáns bundában elkészítési módja:
A halszeletek mindkét oldalát megszórjuk fűszerkeverékkel és egy órát állni hagyjuk. A kefirt elkeverjük a fokhagymával, borssal, köménymaggal, piros arannyal és citromlével. A masszában darabonként megforgatjuk a halszeleteket, majd lisztbe, utána felvert tojásba mártjuk, forró olajban kisütjük, azon forrón reszelt sajttal meghintjük és mindegyik szelet közepére citromkarikát helyezünk. Rizs- vagy burgonyakörettel tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. márc. 17. 07:50
A halszelet pikáns bundában elkészítési módja és hozzávalói.