Tejfölös burgonyaleves füstölt hallal recept
A Tejfölös burgonyaleves füstölt hallal hozzávalói:1 cs. (15-20 dkg) szálkamentes füstölt hal
4 db közepes burgonya
1 db vöröshagyma
4 evőkanál reszelt tészta
1 cs. zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál étolaj
csipet só
3 evőkanál tejföl
2 db tojássárga
1 kocka húsvarázs ételízesítő
A Tejfölös burgonyaleves füstölt hallal elkészítési módja:
A hagymát felkockázva csipet sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, reszelt tésztát, őrölt borsot, ételízesítőt. Állandó keverés mellett pár percig együtt sütjük, majd l,5 liter vízzel felengedve a tészta és a burgonya puhulásáig főzzük, ekkor beleadjuk a 2x2 cm kockákra vágott halat, apróra vagdalt zöld petrezselymet és az újra forrástól számítva csak 2 percig forraljuk. Ügyeljünk arra, hogy a füstölt hal sós, ezért az ételt nem tanácsos előre sózni. Ha viszont túl sós lenne, hígítsuk kevés vízzel. A tejfölt a tojássárgákkal levesestálban simára keverjük és rátálaljuk a forró levest.
Ezután a kiadós leves után sajtos tésztát vagy túrós csuszát ajánlok második fogásként.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2012. jan. 25. 11:53
A tejfölös burgonyaleves füstölt hallal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.