Hideg bableves recept

0.5 kg tarkabab
1 csomag leves zöldség
1 közepes vöröshagyma
1 -II- burgonya
Fokhagyma,só
1-2 db füstölthús kocka,(izlés szerint)
6 tojás
ecet
tejföl
A Hideg bableves elkészítési módja:
Elkészitjük a bablevest,a hozzávalókból,beledobjuk a hagymát,és a tisztitott burgonyát is.(Szigorúan hús nélkűl,nem szabad zsirosnak lennie).Ha megfőtt a bab,a tojásokat felverjük villával,és belecsorgatjuk a levesbe,és elzárjuk a gázt.Ha kihült,berakjuk a hütőbe,hidegen tálaljuk ecettel,és tejfőllel.
Nyáron nagyon jól esik a 30-40 fok melegben.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2007. okt. 25. 18:00
A hideg bableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.