Pácolt bárány burgonyalángoson recept
A Pácolt bárány burgonyalángoson hozzávalói:1 kg körüli báránycomb,
1 liter olaj,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg paradicsompüré,
1 csomag vegyes zöldség,
3 dl vörösbor,
10 dkg gomba, 10 dkg sonka,
1 fej lila-hagyma,
10 dkg juhsajt,
2 közepes burgonya,
10 dkg finomliszt,
4 tojás,
fokhagyma,
egész bors,
borókabogyó,
kakukkfű,
rozmaring,
babérlevél tetszés szerint,
só
A Pácolt bárány burgonyalángoson elkészítési módja:
A megmosott és kicsontozott báránycombot zsineggel összekötözzük, sóval bedörzsöljük, meghintjük kakukkfűvel, rozmaringgal, majd olajba téve 2 napig pácoljuk. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a konyhakész leveszöldséget, a paradicsompürét, az egész borsot, a borókabogyót, és az egészet tovább pirítjuk, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a pácolt báránycombot, és fedő alatt puhára pároljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáöntjük a vörösbort. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, beletesszük a lisztet, a tojást, sózzuk, őrölt borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, jól kidolgozzuk. Kis cipókat formálunk belőle, kézzel lángos-formára nyújtjuk, forró olajban kisütjük. Tálaláskor a felszeletelt báránycombból 3 vékony szeletet a burgonyalángosra teszünk, és mindegyik szeletet sonkával, juhsajttal, pirított gombával, lila hagymával díszítjük.
Elődeink nagyon kedvelték a bárányt, birkát, s Franciaországban, Angliában valóságos nemzeti eledelnek számít. Az olasz, az ír konyha minden méltánylást megad neki.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 9. 05:46
A pácolt bárány burgonyalángoson elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.