Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Léteznek még jó emberek fórum

Léteznek még jó emberek (beszélgetés)

1 2
40. BV2
ápr. 12. 05:18
Igen, csak ritkán találnak egymásra.
ápr. 12. 05:14
persze
38. Idhikai (válaszként erre: 22. - Channa*)
ápr. 11. 23:26
...hááát, ha ez jutott eszedbe róla! ... egye fene. :) Valószínű más körben mozgunk! ;)
37. tien (válaszként erre: 36. - Channa*)
ápr. 11. 22:15
Ja ,valahogy úgy 😁
36. Channa* (válaszként erre: 35. - Tien)
ápr. 11. 21:39
Hát én is. Azt hittem tudathasadásom vagy mim van:DDDD
35. tien (válaszként erre: 21. - Channa*)
ápr. 11. 21:04

Na ,ugye hogy jó ember vagy ?

Tessék bevallani 😉

Először azt hittem magaddal beszélgetsz , hasonló nicknév.

34. srcrss
ápr. 11. 14:28
ápr. 11. 14:26
És még ott is hagyom őket a kanyarban, mert lenéznek. Ez a bunkóság ára.
32. Lady Lavender (válaszként erre: 31. - Lady Lavender)
ápr. 11. 14:23
A bizi nagy bp-eik általában elvesznek
31. Lady Lavender (válaszként erre: 30. - Lady Lavender)
ápr. 11. 14:21

Én is voltam, igy máskor segítettek.

Az aluljáróban meg nincs iránytű sem.

Akik egy megszokott Bp-i metróval hencegnek, nagypofajuak, mindet betennem Londonba a reptéri szarsagokkal.

30. Lady Lavender (válaszként erre: 18. - Idhikai)
ápr. 11. 14:14
Néha csak a jó irányba tesz, mert a goodle iránytű forog.
29. PöttyösPanka (válaszként erre: 28. - Channa*)
ápr. 11. 12:41
Akkor szívesen!
28. Channa* (válaszként erre: 27. - PöttyösPanka)
ápr. 11. 11:12

Ahh!

Te megértettél;)

Köszi!

ápr. 11. 11:08

Ehhez a vitához azt kellene tisztázni, hogy aki nem gonosz, nem tesz rossz dolgokat, az már jónak számít? Vagy a jósághoz külön jó dolgokat kell cselekedni? 🤔

Szerintem például olyan nincs, aki mindenkivel szemben "jó". Lehet olyan, hogy valaki önként szociális munkát végez idősek otthonában. Közben pedig elzavarja az utcájából a hajléktalant. Akkor ő jó vagy sem?

ápr. 11. 11:02
Vannak bizony, nem kevesen. Tudom az öndicséret büdös, ennek ellenére kijelentem én is jó embernek tartom magamat.😀
25. Canna (válaszként erre: 22. - Channa*)
ápr. 11. 10:54
Miért tenné?
24. Canna (válaszként erre: 21. - Channa*)
ápr. 11. 10:53

Az, hogy ki a közvélekedés szerint a jó ember, s ennek általában az önzetlen cselekedetek is részei, hiszen abból neked nem származik előnyöd, és az, hogy kit szeretnek a szerettei, az két külön kérdés.

Lásd: "jócselekedet" kifejezés, melynek fogalmi eleme az önzetlenség. Ez ment át a köztudatba.

23. PöttyösPanka (válaszként erre: 21. - Channa*)
ápr. 11. 10:12
Az két különböző dolog, hogy szeretnek veled lenni, mert szórakoztató vagy, és az, hogy jó ember vagy-e.
22. Channa* (válaszként erre: 18. - Idhikai)
ápr. 11. 09:59
Aha, aztán kitekeri a kiscica nyakát otthon...
21. Channa* (válaszként erre: 16. - Canna)
ápr. 11. 09:58

Nem értek egyet!

Szerintem nem attól jó ember vagy önzetlen valaki, hogy ad vagy tesz valamit idegen embereknek.

Én is megvédtem már gyerekeket, megakadályoztam, hogy a villamos elé essen, van egy hajléktalanunk is, akit támogatunk, több esetben segítettem olyan embernek, aki rosszul lett az utcán, idős embereknek, akik elestek (még az autóból is kiugrunk segíteni), szomszéd néninek adok kaját vagy bármit, ismerősöknek ingyen felhajtom a nadrágjukat, megvarrom a cuccukat, sok ismerősömnek megcsinálom az adóbevallását és intézem a hivatalos ügyeit és még sorolhatnám...

De, nem ezért szeretnek a családomban és az ismeretségi köröm, hanem azért, mert jól szórakozunk együtt, nem vitázok senkivel, nem generálok problémákat, nem panaszkodok állandóan, stb.

És ettől jó embernek gondolnak. És nem azért, mert adok nekik valamit. Persze, mondhatjuk, hogy adok nekik valamit azzal, hogy intézkedek helyettük, de ez pl. részemről, nem extra szolgáltatás, nem kerül nagy erőfeszítésembe, hanem olyan, mintha köszönnék nekik, amikor találkozunk.

Fura veled beszélgetni. Nevet kell változtatnom;)

20. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 11. 09:57
Vannak bizony.
19. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 18. - Idhikai)
ápr. 11. 09:44

Ugyanígy gondolom.

Jelen esetben egy idegen nő segített egy kislánynak - önzetlenül. Nem tudhatta, hogy az anyuka odaér a buszhoz, tehát azt sem hihette, hogy a buszjegy árát visszakapja.

Tehát az önzetlen segítség itt a lényeg.

18. Idhikai (válaszként erre: 6. - Channa*)
ápr. 11. 09:33
Nem az adásról szól szerintem a dolog, hanem az ÉSZREVEVÉSRÓL, hogy annyira nyitott szemmel, szívvel jár valaki, hogy észlel dolgokat, és ha tud, akkor jelen van ott és akkor. Azzal, hogy kisegít, mosolyog, simogat, feláll a buszon, ha látja, hogy másnak jobban kell a hely... apróságok, jelenlét.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Canna)
ápr. 11. 09:22
Pontosan!
16. Canna (válaszként erre: 11. - Channa*)
ápr. 11. 08:48

Ha nem ártasz senkinek és ellátod az önként vállalt feladataidat az életben, betartva a törvényeket és az íratlan szabályokat, az a minimális emberi minimum.

Az extra, önzetlen segítségnyújtás már önzetlensége miatt is kiválthatja mások csodálatát. Ez a különbség.

15. Channa* (válaszként erre: 12. - Srcrss)
ápr. 11. 08:22
Egyébként, nem érdekel, hogy milyen embernek tartanak;)
14. lolita2112 (válaszként erre: 13. - Enissa)
ápr. 11. 08:00
egyetertek veled enissa!
13. Enissa
ápr. 10. 21:41
A pénz segíthet, de a valódi érték abban rejlik, hogy egy ember hogyan érinti meg mások életét, nemcsak a dolgokkal, hanem a tettekkel és a szándékokkal is. Összetett a jó ember-ség.
12. srcrss (válaszként erre: 11. - Channa*)
ápr. 10. 21:33
De jó ember vagy, mert adsz a családodnak, nem csak magaddal törődsz. Ha a szomszédodnak is adnál, akkor még jobb ember lennél. 😄 Általában azt kiáltják ki rossz embernek, aki csak magával törődik. Meg néha azt is, aki nem hagyja, hogy kihasználják. 😄 Téged érdekel, hogy milyen embernek tartanak?
11. Channa* (válaszként erre: 8. - Srcrss)
ápr. 10. 20:41

Akkor nem jól fogalmazok;)

Bár, még jó is lehet.

Tehát, van egy családom, ahová viszem a pénzem, főzök, mosok, takarítok, szeretem őket, semmiben nincs hiányuk, ahogy nekem se. De nem vagyok jó ember, mert nem adok az idegen szomszédom semmit?

Gondolom, ha neki adnám a fűnyírómat, rögtön jó ember lennék, de egyébként nem.

Ez olyan, mint amikor azt mondják, hogy mindig a jó emberek halnak meg. Hát nem tudom....szerintem a rosszak is meghalnak, csak kikiáltjuk őket jónak, ahogy meghalt. Mert halottról jót vagy semmit.

Tehát, hiába nem ártok senkinek, ettől nem leszek jó ember, mert nem adtam semmit...

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook