Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Krónikus hátfájdalom és egyéb aggasztó tünetek fórum

Krónikus hátfájdalom és egyéb aggasztó tünetek (beszélgetés)

28. Enissa (válaszként erre: 27. - Enissa)
ápr. 17. 13:44
Ja,a kórházak jobbak, mint nálunk, jobb a felszerelés, csak addig át kell élni azt az időt.
27. Enissa (válaszként erre: 26. - Fc4ed11a54)
ápr. 17. 13:42

Nem ismered azt a rendszert.

Ha nincs rálátásod, fogalmad sem lehet milyen ellátást kap ott egy beteg.

Nullát. Rettenetes az a rendszer.

26. fc4ed11a54 (válaszként erre: 25. - Enissa)
ápr. 17. 10:28
"az eddigi orvosOK" többes számban ...
25. Enissa (válaszként erre: 24. - Fc4ed11a54)
ápr. 17. 10:21
Még el sem jutott szakorvoshoz.
24. fc4ed11a54 (válaszként erre: 23. - Enissa)
ápr. 17. 09:11
Nem vitatom, ám a kérdezőnek nem tiltották meg a tornát az orvosi vizsgálatok alkalmával.
23. Enissa (válaszként erre: 22. - Fc4ed11a54)
ápr. 16. 17:24
Hidd el nekem, vannak helyzetek, amikor akár hónapokig tilos a torna, tudom miről beszélek.
22. fc4ed11a54 (válaszként erre: 18. - Enissa)
ápr. 16. 09:08
Arra tilos helytelen módon rátornázni. Minden becsípődésnél gyulladás van, kezdődő porckorongsérvnél is, mégis kötelező a gyógytorna.
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Globus)
ápr. 15. 20:57
Háziorvos irányított fizioterapeutához, aki sz@rt sem csinált. Utána lett egy telefonhívás a recepcióra, ott vérvételre irányították, és egy ortopéd orvoshoz, akinek azóta is várjuk az időpontját...
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Enissa)
ápr. 15. 20:53
Ezt jól látod ezek az NHS kórházak... némelyik magyar kórház még kifejezetten jobb és gyorsabb vizsgálatot kínál. Köszönöm az iránymutatásod és információid!
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Asztanaviszta)
ápr. 15. 20:46
Nem kértem senkit arra, hogy diagnosztizáljon. Vizsgálatok vannak folyamatban, és kíváncsi vagyok kinek volt hasonló / mit gondolnak, mert a várakozási idő bosszant, és félek, muszáj racionálisan gondolkodni mert ha csak a legrosszabbra gondolok bekattanok.
18. Enissa (válaszként erre: 17. - Fc4ed11a54)
ápr. 15. 12:56
Pl., ha az ideg gyulladt, arra tilos rátornázni.
17. fc4ed11a54 (válaszként erre: 15. - Asztanaviszta)
ápr. 15. 12:04

Lehetséges, bár nem nagyon van olyan betegség, amire nem gyógyszer a mozgás, hanem ártalom.

Amit leírt, arra reagáltam és javasoltam. Amit nem írt le, arra értelemszerűen nem.

16. fc4ed11a54 (válaszként erre: 14. - Kispocok)
ápr. 15. 10:49
A porckorongsérvet specifikus izomerősítéssel (nem gyógytorna kizárólag) lehet gyógyítani.
15. asztanaviszta (válaszként erre: 13. - Fc4ed11a54)
ápr. 15. 10:48

Először tudni kellene, hogy mi a probléma.

Bizonyos betegségere lehet, hogy az adott mozgás többet árt, mint használ.

ápr. 15. 10:42
Én kérdeztem régebben porckorongsérvről, nézd meg ilyen tünetek vannak-e. [link] A férjem reumatológiára ment és nem használt a gyógyszer úgyhogy elküldték CT-re, az mutatta ki. Nem tudom külföldön mi a menete a dolgoknak, lehet Enissának igaza van a magánrendeléssel, vagy itthon meg lehetne ezt az utat próbálni, jobbulást. :(
13. fc4ed11a54 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 10:37

A mozgásproblémákra és a hátfájásra reagálnék: azonnali gyógytorna, közben gerinctorna (Béres Alexandra ingyenes gerinctornája a yt-on)! Pár hónap múlva pedig kettlebell edzés. Nem vicc.

Amit arról írtál, az életmódbetegség, azaz mozgással tökéletesen javítható és meggyógyul. A családomban volt ugyanilyen probléma. Dióhéjban: a gyenge gerinctartó izmok miatt kimozdul a csigolya, nyomja az idegeket és abból jön beszűkült mozgástartomány, fájdalom, pokoli fájdalom, zsibbadás, vizelettartási problémák, bánulás stb.

Azonban, amint megerősödnek ezek az izmok, minden visszakerül a helyére és mindez megszűnik.

Kérlek, kezdje el még ma a mozgást! Ez napi 10 perc az első 2-3 hónapban. És ami fáj, azt abbahagyni: itt az erőltetés pont káros, nem hasznos. De minden nap csinálja.

12. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 10:29

Próbáljon meg itthon elmenni orvoshoz.

Januárban volt itthon rokonom, neurológiai vizsgálat volt 3 x 10-15 ezer alkalmanként.

Fülészet 2 x 10 ezer Ft/alkalom. Gyógyszerfelírással együtt.

Majd koponya MR 65 ezer, EEG talán 45?

Nem került a teljes kivizsgálása, diagnosztika 400 ezerbe sem. 1,5 hónap alatt kész volt.

Valószínű sérve van a párodnak, keress rá a tünetek alapján. De erre minimum kellene egy RTG.

Arra gondolok Nagy-Britannia valamelyik területén élsz, ott üljön be a párod valamelyik kórház SBO-jára , mondja el rettenetesen fáj neki, hátha minimum megröntgenezik nemcsak Paracetamolt javasolnak neki. Ott muszáj pofátlannak lenni, mert az életben nem vizsgálnak meg. Esetleg még mentőt is hívhattok.

Ágyéki gerincsérv (deréktáj) -Derékfájdalom, amely egy vagy mindkét alsó végtagba is kisugározhat-Gyengeség a lábban, nehezebb lábemelés vagy járás.-Hosszú távon az izmok sorvadása is előfordulhat (ha az ideg hosszú ideig nyomás alatt van).

11. Enissa (válaszként erre: 9. - Asztanaviszta)
ápr. 15. 10:13
Sajnos még magánra is lehet, hogy hónapokat vár valaki egyes külföldi országokban.
10. Enissa (válaszként erre: 7. - K-né Zsóka)
ápr. 15. 10:11

Mi az, hogy ismét én?

Ha valaki félreviszi az embereket, az nem én vagyok.

Idegsebészetre már teljes kivizsgálás után kerül az ember.

9. asztanaviszta (válaszként erre: 7. - K-né Zsóka)
ápr. 15. 09:47

Olvassátok már el figyelmesen amit írt!

Külföldön él, ott másképp értelmezik a "magán" vizsgálatokat.

ápr. 15. 09:46

Szerinted ezt itt ki fogja tudni megmondani, hogy a párodnak mi a baja?

Ráadásul, ha külföldről van szó, azt sem tudhatjuk, hogy ott mi az orvosi protokoll. Kihez kell menni, milyen vizsgálatokat lehet kérni a biztosításotok terhére.

7. K-né Zsóka (válaszként erre: 6. - Enissa)
ápr. 15. 09:32
Ismét te? Miután nem kaptak semmiféle eredményt, én arra gondoltam, hogy elmennek egy idegsebészhez. Magánhoz, mint én és sokan mások, akik nem bírták kivárni az időpontot. Ő küldött további vizsgálatokra.
6. Enissa (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
ápr. 15. 08:42

Idegsebészhez szakorvos küldheti, háziorvos adhat beutalót reumatológiára, netán neurológiára, ott a szakorvosok elküldhetik rtg.-re MR, CT vizsgálatra, ennek a vizsgálatnak az eredménye után, ha látnak elváltozást, küldhetik gerincsebészetre (idegsebészetre)

Nem cukrászda az eü. hogy rendelünk egy vizsgálatot magunknak.

ápr. 15. 08:32
Lehet, hogy gerincsérv, pont ilyen tüneteket tud okozni. Idegsebészetet javasolnék felkeresni, egy MRI pontosan megmutatná mi a gond.
4. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 08:18
Eddig milyen vizsgálatok voltak már neki? Mert gondolom, csak volt orvosnál a tüneteivel.
3. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 07:37

Gerinc MR vagy CT? Ez az alap, nem lát bele senki ,hogy mi van ott. Lehet gerincsérve.

Egyébkánt a derékfájdalom sokszor lelki eredetű, tudom elég elvontan hangzik, de így van. Főleg, hogy ilyen fiatal. Talán a hányás is ezzel függ össze.

Esetleg rossz munkahely vagy kapcsolatok?

Egy vérkép már óra alatt kész van, de ott már csak akkor látszik valami, ha nagy a baj. De pl egy gerincsérv nem fog látszani egy vérképen.

2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 07:14

Milyen szakorvosok?

Az, hogy faj a háta, ráfogható rossz tartásra, de 25 év alatt nehezen járni tényleg furcsa. Neurológia felé venném az irányt, ő kérhet gerinc ct-t és egyéb spec. vizsgálatokat.

ápr. 15. 01:32
Páromnak már lassan 3-4 éve van hátfájdalma, ez egy olyan sacper kb. fél év alatt hirtelen rosszabodott. Eddigi orvosok beszűkült mozgásterjedelemet és izomproblémákat mondanak. Nehezen jár emiatt, és elég fiatal (25 alattiak vagyunk mindketten). Vizelettartási és egyéb gondok nincsenek, zsibbadás sincs viszont úgy tudná leírni ezt, mintha egy "golyó" lenne a derekában, és az nyomná az idegeket és az izmokat, fájdalom egész fel deréktól a nyakba erőltetésre, tapintásra nem érezni ott semmit, a lábai mintha "feladnák" séta közben. Nem kaptunk még eddig semmi érdemit, jelenleg is várunk egy vérképre. Ami aggaszt, hogy az utóbbi hetekben elég rossz a közérzete, nem tudom, hogy ez most reflux miatt lenne (gyomorproblémák, hányás). Nagyon tartok attól, hogy hasnyálmirigyrák, tudom nagyon irracionális. Migrénes is. Bármi ötletek? Totál bekattanok már tényleg nem tudom, hogy ki az aki ebben tanácsot tudna adni ez a lassúság és várakozás meg valami kegyetlen. Külföldről van szó, szóval magyar kórházakban nem vagyunk érintettek, így orvos ajánlást otthonról nem tudunk fogadni. Ha még kell valami infó erről természetesen adok a továbbiakban, de ha valaki volt hasonlóan vagy jártas ebben nyugtasson meg minket. :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.