Kegyetlen hátfájdalom, mit tegyek? (beszélgetős fórum)
Nagyon sajnálom..
Kérj mielőbb orvosi segítséget mert ez az erős fájdalom nem jó jel ilyen nagyon fiatalon.
Ragaszkodj hozzá hogy vegyenek komolyan.
Haziorvossal nem beszéltél még erről?
Nekem pár éve volt ilyen, egyik reggel arra ébredtem, hogy alig tudok megmozdulni a fájdalomtól. Ha jól gondolom, erre mondják azt, hogy beállt a hátam. A mélyizmok, a gerinc körüli izmok letapadnak, nem nyúlnak, ettől van az iszonyatos fájdalom. Én egyszerűen tornával raktam rendbe. Nem kell semmi különösre gondolni, amit az iskolában szoktak csinálni bemelegítésnek tornaórán, az nekem elég volt. Szép lassan rendbejött, kb 2 hét alatt. A gyakorlatokat nem szabad erőltetni, csak annyira nyújtózz, nyújtsd az izmokat, amíg csak kisebb fájdalmat érzel. Ha tovább nyújtod, simán elszakadhat, vagy leválik a csontról, akkor viszont műtét. Ezeket a nyújtógyakorlatokat napjába kétszer végezd. Reggel, felkelés után, a másodikat meg késő délután.
Itt egy köteg link:
Lehet kapni izomlazító tablettákat is, adják recept nélkül, nekem semmit sem értek. A magnézium sem.
Ja és magától nem gyógyul meg...
Jobbulást!
Mindenképpen s gerinc melletti izomzat megerősítése legyen cél. Reumatológián (nálunk) van rendelés, el tudnak küldeni csontsűrűség vizsgálatra, ebből kiderülhet, hogy tartási hibán kívül van-e csontanyagcsere-zavar. Az ágy, matrac is lehet ludas, erdemes beruházni komolyabb ortopéd matracba, üzletben tudnak segíteni.
Nem baj, ha eleinte döcögve megy a torna, de kezdd el.
Azt írod, hogy már két éve fájdalmaid vannak. El kéne menni orvoshoz, aki a fájdalomcsillapító mellett valamilyen segédeszközt is felír majd. A nyakadnak most egy merevítő jót tenne.
Ha nagymértékű a ferdülés azt műtéttel tudják korrigálni.
Ez sok éve volt, és simán fel-le futok az ipari mennyiségű szállítmánnyal.
Csak sok joga és úszás meg hit van mögötte.
Engem kiakadt csigolyaval az utcáról kellett engem haza vinni, se előre, se hátra.... Négykézláb masztam a vízért 2 hétig.
De ne add fel! Gyosytornaszhoz kell menni.
Ha naàgyon. Rossz fogadnak most is, meg Angliában is.
Orvos kellene Neked...szerintem meglehetősen rossz állapotban lehet a gerinced. Szatikailag nem ép. Tudom miről beszélsz. Kb...
A gerinc borzasztó tud fájni....Háziorvos?
Benei Máté féle oldalak?
Oki terápia kellene. A tüneti csak átmeneti lehet sajnos.
De megertelek. Viszont ehhez még nagyon fiatal vagy. Lehet kialakulását vmilyen sérv is...
További ajánlott fórumok:
- Amikor kimondják a kegyetlen végszót: nem lehet több gyerekünk...
- Miért kegyetlenek az emberek?
- Migrénesek, nektek mi segít a kegyetlen fejfájás ellen? :( A sötét szoba nem vált be
- A nők miért ilyen kegyetlenek egymással? Egy műsor kapcsán jutott eszembe a kérdés
- Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet?
- Amilyen kegyetlenül bánt velem az anyám, nem tudtam szomorú...